Sektionschef till Infrastrukturavdelningen

7 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 24 mars 2021
Stängs
den 30 april 2021
Ref:
23753
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker Sektionschef till Infrastrukturavdelningen, med placering i Örebro.

Om Verksamheten
Infrastrukturavdelningen, där tjänsten är placerad, förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att utföra vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar, samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal utgör tekniskt specialiststöd inom dessa områden.

Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Infrastrukturavdelningen söker dig som vill leda Systemstödssektionen genom uppdragstaktik och målstyrning. Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions- och budgetansvar. Du ska skapa förutsättningar för sektionens medarbetare att lösa ställda uppgifter med ett utvecklande ledarskap genom att planera, leda och följa upp verksamheten. Sektionen består av ca. 15 medarbetare.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
  • Flerårig erfarenhet av personalledning
  • Eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot IT och informationssystem, eller motsvarande kunskaper
  • Arbetslivserfarenhet från IT-verksamhet, gärna från en större organisation eller myndighet
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
  • B-körkort

Personliga egenskaper
Du är öppen, prestigelös, har ett utvecklande ledarskap och strävar kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Örebro

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Patrik Thorsell, tfn 070-546 84 37.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel)

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.