IT-säkerhetsspecialist -Kronofogden

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 25 mars 2021
Stängs
den 13 april 2021
Ref:
2021/121
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu it-säkerhetsspecialist till vårt säkerhetsteam. Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg... Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor.

Vill du skapa samhällsnytta och bidra till att utveckla Kronofogdens it-avdelning? Vill du ha möjlighet att kombinera familjeliv/fritid med arbetsliv? Bra, läs vidare.

Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med IT-utveckling, och vi har en spännande resa framför oss med modernisering, digitalisering och automatisering. Vi driver framåtriktade projekt och i fokus finns bland annat internetteknik, informationscentrisk syn, händelsedriven arkitektur (EDA) och moderna e-tjänster. Våra främsta framgångsfaktorer är att vi arbetar tillsammans i agila team med verksamheterna inom myndigheten.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet och samtidigt utvecklas själv tillsammans med oss.

 

Ditt nya jobb

I rollen som IT-säkerhetsspecialist har du ansvar för att det operativa IT-säkerhetsarbetet samt att säkerhetskrav utvecklas på sådant sätt att myndighetens IT-strategi förverkligas. I dialog med myndighetens säkerhetsfunktion har du ett ansvar för att IT-säkerhetskraven utvecklas och blir tydliga för myndigheten.

Det innebär att du i nära samarbete med systemägare, projekt och funktioner i linjeorganisationen, ska styra utveckling och förvaltning av säkerhetsarkitektur och säkerhetskrav samt stödja verksamheterna i dess införande. Styrningen sker med utgångspunkt i gällande lagar, föreskrifter, andra styrande dokument samt LIS (Ledningssystem för Informationssäkerhet ISO 27001).

Du kommer att ansvara för att se lösningar och förbättringar i sin helhet utifrån verksamhetens behov. Vidare kommer du att kunna förklara säkerhetskrav samt har en pragmatisk balans mellan krav, ekonomi och behov. Personen vi söker kommer att utgöra del av myndighetens expertstöd inom IT-säkerhet och vara en av myndighetens experter mot andra myndigheter och organisationer.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för det operativa IT-säkerhetsarbetet inom myndigheten, vi lägger stor vikt på förmågan att på ett pedagogiskt sätt översätta krav till tekniska lösningar. Rollen erbjuder dig chans till utveckling tillsammans med kompetenta kollegor och konsulter i en spännande och föränderlig miljö. Rollen ger också stora möjligheter att forma och utveckla det operativa IT-säkerhetsabetet inom myndigheten.

 

Vi söker dig som har

  • utbildning på minst gymnasienivå
  • flera års arbetslivserfarenhet av IT-säkerhet
  • har goda kunskaper i svenska och engelska

Du har personliga egenskaper som innebär att du har mycket god förmåga att samarbeta och fatta beslut. Du är pedagogisk, förtroendeingivande och har mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt. Du behöver också vara strukturerad och ha en god analytisk förmåga. Du är utvecklingsorienterad, självgående och tar initiativ. För att trivas hos oss ska du tycka om att arbeta i en miljö som präglas av öppenhet och respekt där vi har tilltro till varandras vilja och förmåga att utvecklas och ta ansvar.

Det är meriterande om du har någon av följande certifieringar: OSCP, CEH eller liknande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete från större komplexa organisationer.

 

Information om oss och jobbet

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

 

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enligt överenskommelse
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor
Län   Ospecificerad arbetsort
Land   Sverige
Referensnummer    2021/121

Kontakt

  • Anders Ekström, sektionschef, 010-579 24 13
  • Linda Elg, HR-specialist rekrytering, 010-574 57 66

Facklig företrädare

  • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
  • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

 

Publicerat 2021-03-23
Sista ansökningsdag 2021-04-13

Liknande jobb

Liknande jobb