Testledare till Kronofogden IT

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 25 mars 2021
Stängs
den 8 april 2021
Ref:
2021/110
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg... Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor.

Vill du skapa samhällsnytta och bidra till att utveckla Kronofogdens it-avdelning? Vill du ha möjlighet att kombinera familjeliv/fritid med arbetsliv? Bra, läs vidare.

Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med it-utveckling, och vi har en spännande resa framför oss med modernisering, digitalisering och automatisering. Huvudsakliga utvecklingsspråk hos oss är Java och Angular och som stöd använder vi bland annat Jenkins, Maven, IntelliJ, GIT och Sonarqube.

Vi arbetar mot testdriven utveckling och har en vision kring Cotinuous delivery. Vi arbetar agilt med tvärfunktionella team och ser teamets mognad som en viktig framgångsfaktor.

Vi erbjuder dig möjligheten att vara med och vidareutveckla vår testverksamhet för hela it-avdelningen. Du tar fram och förankrar gemensamma arbetssätt för kvalitetssäkring av vår leverans i syfte att utveckla och stötta Kronofogdemyndighetens kärnverksamhet. Du säkerställer att vi sedan bibehåller gemensamma arbetssätt för test både avseende processer, miljöer och verktyg och att dessa kontinuerligt utvecklas och används.


Ditt nya jobb
Vi söker dig som brinner för kvalitet och vill ta fram, implementera och ständigt förbättra arbetssätt, processer, metoder och verktyg inom test för hela KFM It. Du som, precis som oss, ser kraften av att arbeta tillsammans i testnätverk för att åstadkomma nytta för verksamheten.

Vi har infört ett agilt arbetssätt och du får möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt inom testning. Som testledare hos oss arbetar du med att ta fram strategier, planering och analys för testning.  Du bidrar aktivt med kompetensspridning i hela organisationen.  Din tidigare erfarenhet har stor betydelse. Som testledare kommer du att ansvara för testerna i ett eller flera team inom ett verksamhetsområde. Du kommer även att kliva in som testare i något av våra leveransteam.

Flera av våra it-projekt är strategiskt högt prioriterade för att utveckla och stötta Kronofogdemyndighetens kärnverksamhet. Du säkerställer att vi levererar rätt kvalitet i projekten och du får även stötta verksamheten i hur acceptanstest ska bedrivas.

Vi kommer även att upphandla standardapplikationer, så har du kunskap kring upphandling och acceptansförfarande är det högt meriterande. E-tjänster är ett annat stort prioriterat område som kommer att kräva testprocessutveckling för effektiv kvalitetssäkring.

Vi erbjuder en varierad arbetssituation eftersom vi arbetar med nyutveckling, vidareutveckling och expertstöd i en mix av stora och små projekt och förvaltningsgrupper.

Du kommer att ha stor möjlighet till att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt för test och testledning för utveckling och livscykelhantering. Du blir en viktig kugge i Kronofogdens it-verksamhet.

 

Vi söker dig som har

 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Gedigen och aktuell arbetslivserfarenhet av verksamhetsnära tester samt flera års erfarenhet som testledare där du har arbetat med test av komplexa administrativa applikationer samt e-tjänster.
 • God kännedom om testmetoder, processer och testverktyg som finns på marknaden.
 • Stor erfarenhet av integrationsintensiv testning, god förståelse för komplexa testmiljöer och testdatahantering.
 • Erfarenhet av att ta fram, implementera och ständigt förbättra arbetssätt, processer, metoder och verktyg inom test.
 • Bred och djup erfarenhet att arbeta agilt.
 • Myckat goda kunskaper i svenska och engelska.
   

Du har personliga egenskaper som innebär att du har förmågan att se helheten och förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Vidare behöver du ha förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste du ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen. 

Du har en god ledarförmåga, du är strukturerad och har en god analytisk förmåga. Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och mycket god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till leverantörer och kollegor på alla nivåer.

Du är öppen för att delge dina kunskaper till andra och själv utveckla dina färdigheter genom samarbete. Det händer mycket hela tiden så du måste vara beredd på att vara flexibel och förändringsbenägen.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av tillgänglighetstestning enligt WCAG
 • Erfarenhet av utforskande testteknik.
 • Erfarenhet av effektivt utnyttjande av automattester

 

Information om oss och jobbet  

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enligt överenskommelse
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor
Län   Ospecificerad arbetsort
Land   Sverige
Referensnummer   2021/110

Kontakt

 • Annica Caesar, Sektionschef, 010-579 20 26
 • Linda Elg, HR-specialist rekrytering, 010-574 57 66

Facklig företrädare

 • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
 • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68


Publicerat 2021-03-18
Sista ansökningsdag 2021-04-08

Liknande jobb

Liknande jobb