Data Analyst/BI utvecklare till Experis Göteborg!

Plats
Göteborg
Annonserat
den 25 mars 2021
Stängs
den 11 maj 2021
Ref:
61d7d922-4ee9-4a78-b7d4-9e395293694b
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Experis söker just nu dig som vill arbeta som Data Analyst/BI utvecklare i Göteborg. Vi söker dig som har en relevant examen eller några års erfarenheter inom dataanalys och datavisualisering. Letar du också efter ett långsiktigt och spännande uppdrag där du får vara ned och forma din roll? Sök i så fall så snart som möjligt, då vi håller intervjuer löpande!

Ort: Göteborg
Uppdragslängd: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Start: Omgående

Hur ser arbetet ut?

Du kommer till en början att vara anställd som konsult hos Experis, men det finns chans att efter en period kunna gå över i en anställning hos uppdragsgivaren.

Som Data Analyst/BI-utvecklare kommer du att arbeta tvärfunktionellt nära samtliga avdelningar i organisationen; redaktion, marknad, produkt och annons. Du kommer ha en viktig funktion i organisationen som ska kunna vägleda, utbilda, inspirera och skapa rapporter med förståelse för avdelningarnas-, affärens- och kundens behov.

Du kommer också att tillhöra ett team som har övergripande ägandeskap över den analysplattform som används, utveckla befintligt datalager samt att du och ditt team har en nyckelroll i de framtida analysbeslut som ska göra detta företag till det bästa datadrivna mediabolaget i Sverige.

Dina ansvarsområden

Baserat på behov kommer du få ansvara för att verksamheterna ska kunna se och förstå den data internt som finns genom att utforma visuellt interaktiva och användbara instrumentpaneler med hjälp av datavisualiseringsverktyg. Du kommer kunna få en nyckelroll att förflytta team och organisationen mot ett datadrivet arbetssätt, dvs driva till en self-service BI.

Eftersom analysavdelningen är under uppbyggnadsfas så finns det stora möjligheter att påverka hur du och organisationen bör utvecklas framåt. Du kommer att få den verksamhehetsförståelse som krävs för att kunna utföra ditt jobb tex. få en större förståelse för hur en nyhetsredaktion jobbar och vad de mäts på.

Mer information om tjänsten och företaget ges vid en personlig intervju!

Vem är du?

Vi tror att du har en relevant examen eller några års erfarenheter inom relevanta områden. I nuläget används främst Azure, Azure SQL Server och Power BI men även med andra tjänster och rapportverktyg som tex. Google Analytics och Qlikview, så vi ser gärna att du har kunskap inom dessa i så stor utsträckning som möjligt.

Krav och Kvalifikationer:

Utöver det ovan ser vi även att du:
  • Har erfarenhet av datavisualisering
  • Har erfarenhet av att jobba med datalager
  • Har som mål att hjälpa våra team att ta datadrivna beslut
  • Är nyfiken och tar initiativ
  • Är kommunikativ och har ett genuint intresse av att få andra att jobba mer datadrivet

Vad kan vi erbjuda dig?

Som konsult på Experis erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper i uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. På Experis är vi stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Vi arbetar tillsammans med din karriärplan, så att både du och din konsultchef har förståelse för just dina mål och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Våra konsulter erbjuds en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar.

Frågor?

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV via länken till höger. Urval sker löpande så ett tips är att skicka in din ansökan redan idag. Har du frågor om uppdraget eller om rollen som konsult, är du välkommen att maila vår kandidatspecialist, Lovisa Åsgården på lovisa.asgarden@se.experis.com

Liknande jobb

Liknande jobb