IT-chef

6 dagar kvar

Plats
Västerås (Stad), Västmanland
Annonserat
den 26 mars 2021
Stängs
den 25 april 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Mälardalens högskola möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. Våra 19 900 studenter läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning på våra campus i Eskilstuna och Västerås eller på distans. Vi bedriver forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. För att stärka Sverige som utbildnings- och forskningsland vill regeringen göra Mälardalens högskola till Mälardalens universitet från 1 januari 2022.

Anställningsinformation

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2021-04-25
Stationeringsort: Västerås
Akademi/enhet/sektion: Gemensamt verksamhetsstöd

Till Mälardalens högskola - tilltänkt som Sveriges nästa universitet - söker vi en IT-chef. Högskolan är i ett spännande och unikt utvecklingsskede där IT-sektionen har en viktig roll i att i god samverkan med övrig organisation bidra till det kommande universitets utveckling. Vi erbjuder en utmanande och inspirerande roll där du får möjlighet att leda ett team med engagerade och kunniga medarbetare. Din insats kommer både synas och värdesättas inom högskolan.

Högskolans IT-sektion är en av tio sektioner inom det gemensamma verksamhetsstödet som tillsammans stödjer så att högskolans mål för utbildning och forskning uppnås. Användarens bästa är i fokus vilket kräver god förståelse för verksamhetens förutsättningar och behov av IT-stöd.

IT-sektionen tillhandahåller stabil och flexibel infrastruktur samt ansvarar för IT-miljöns utveckling, drift, underhåll och säkerhet. Support ges till såväl studenter som anställda. Universitetsförberedande aktiviteter är i dagsläget i starkt fokus.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​IT-sektionen är växande och består för närvarande av 19 medarbetare i ett utvecklat teambaserat och agilt arbetssätt. Sektionens ledning består av IT-chef och två gruppchefer.

Arbetsuppgifter

Som IT-chef leder du en verksamhet som ska uppfattas som en professionell och kompetent samarbetspartner. Arbetet innebär att leda, utveckla och driva utifrån tekniska och verksamhetsmässiga behov samt att förstå och prioritera utifrån en helhetssyn.

Du förväntas aktivt bidra till det som är verksamhetsstödets och högskolans mål. Arbetssätt ska utformas effektivt, följa externa och interna regleringar och präglas av god service. Genom motivationsskapande kommunikation tydliggörs medarbetarnas mål och uppgifter vilket ger förutsättningar för medarbetarna att kunna och vilja ta stort ansvar för resultat och egen utveckling. Du förväntas vara en tydlig och synlig chef och brett delta i interna samarbeten. I uppgifterna ingår att aktivt omvärldsbevaka bl a genom deltagande i nationella nätverk.

IT-chef rapporterar till högskoledirektören, som också är IT-chefens närmaste chef, och ingår i det gemensamma verksamhetsstödets ledningsgrupp

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom relevant område eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av offentlig verksamhet.
 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom IT-området.
 • Erfarenhet av upphandling av IT-infrastruktur och IT-tjänster.
 • En stor teknisk förståelse och ett väl utvecklat säkerhetstänk.
 • Dokumenterad chefserfarenhet.
 • God förmåga som tydlig arbetsgivarföreträdare och förändringsledare.
 • Förmåga att delegera och skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål.
 • Goda ledaregenskaper; stabil, förtroendeingivande, relationsbyggare, handlingskraftig, modig, prestigelös, god kommunikatör med samarbets- och problemlösningsförmåga.
 • Förmåga att leda en serviceorganisation och erfarenhet av agilt arbetssätt.
 • Ett strategiskt förhållningssätt.
 • God administrativ förmåga.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Meriterande

 • Kunskaper och förståelse för verksamhet inom högskolor och universitet. 

Ansökan

Gör din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och högskolan tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

 

Kontaktpersoner


Karin Cardell
Högskoledirektör/Förvaltningschef
021-10 70 39
karin.cardell@mdh.se

Michaël Le Duc
Facklig representant (SACO)
021-10 14 02

Susanne Meijer
Facklig representant (OFR)
021-10 14 89

Liknande jobb

Liknande jobb