Förvaltningsledare IT

Plats
Luleå (Stad), Norrbotten
Annonserat
den 26 mars 2021
Stängs
den 13 april 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.


Vi söker en Förvaltningsledare IT som ska leda och utveckla arbetet mellan verksamhetsnära och IT-nära förvaltning av våra IT-stöd. Universitetets förvaltningsmodell bygger på pm3.

Vi är just nu inne i en förflyttning mot molnbaserade lösningar och nya tekniska plattformar för att skapa rätt förutsättningar för universitetets framtida utveckling. Därav har vi ett stort behov av att nu stärka upp vår enhet för IT Arkitektur och systemförvaltning med ytterligare en medarbetare.

Som förvaltningsledare IT kommer du ha en mycket viktig roll i vår förflyttning av befintlig IT-miljö till nya molnplattformar och hybrida lösningar, till exempel i att ta fram alternativ för samdrift med andra lärosäten, upphandla och sköta samverkan med våra leverantörer och IT-partners. Du kommer att vara länken mellan verksamhet och IT i systemförvaltningen och ska tillsammans med förvaltningsledaren för verksamheten koordinerar och styra förvaltningsarbetet för att nå uppsatta mål.

Du kommer att driva aktiviteter tillsammans med förvaltningsledare och IT-specialister  för att hitta helhetslösningar i situationer med ibland komplexa beroenden. Du kommer vara navet kring de IT-stöd och tjänster som utvecklas och förvaltas i ditt objekt, och arbetsleda och koordinera ett eget leveransteam.

Du förväntas kunna arbeta självständigt, ha förmågan att prioritera och samtidigt behålla helhetsperspektivet. Du tar stort ansvar och utvärderar kontinuerligt nya lösningar och idéer som kan bidra till effektivare verksamhet, minskade kostnader eller högre säkerhet.

Vi rekryterar medarbetare som vi tror kan göra skillnad. Utbildning ligger i vårt DNA och vi erbjuder stora möjligheter till löpande kompetensutveckling tillsammans med våra nationella nätverk av förvaltningsledare.

Kompetens och erfarenhet:
Du skall ha en examen inom systemvetenskap eller motsvarande samt praktisk erfarenhet av förvaltnings- och/eller projektledning.

Meriterande:

 - Certifierad Förvaltningsledare PM3
 - Dokumenterad erfarenhet av projekt- eller förvaltningsledning
 - God kunskap i utbildnings- och lärplattformar.
 - God kunskap i digitala verktyg för utbildning och undervisning.
 - God kunskap i plattformar för basinfrastruktur
 - God kunskap av att arbeta med IT-partners och leverantörer av IT-tjänster
 - Erfarenhet av upphandling av IT-tjänster
 - Erfarenhet av DevOps

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad och har god problemlösnings- och kommunikationsförmåga. Eget ansvar och eget driv är en självklarhet för dig.

För arbetet krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Omfattning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Du är välkommen att kontakta Karin Styrman, Chef IT Arkitektur och systemförvaltning på telefon 0920-49 15 72 eller e-post karin.styrman@ltu.se

ackliga representanter
SACO-Kjell Johansson, kjell.johansson@ltu.se 0920-49 15 29
OFR-Marika Vesterberg, Marika.Vesterberg@ltu.se 0920-49 17 21

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 13 april 2021
Referensnummer: 1059-2021

Liknande jobb

Liknande jobb