Civil Sektionschef Telesektion

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Halmstad, Hallands län, Sverige
Annonserat
den 26 mars 2021
Stängs
den 20 april 2021
Ref:
23790
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten och FMTIS (Försvarsmaktens Tele- och Informationssystemsförband) söker en Sektionschef till Telesektionen i Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som sektionschef innebär att leda sektionens dagliga arbete. Du kommer arbeta med arbetsfördelning av förebyggande och avhjälpande underhålla av Försvarsmaktens kommunikationsutrustning. Området innefattar bland annat radioapparater, krypteringsutrustning, master och torn samt teknisk bevakning och garnisonstelefoni. Du kommer även arbeta med arbetstidsplanering och kompetensutveckling för underställd personal. Som sektionschef har du även arbetsmiljöuppgifter och elsäkerhetsuppgifter. Telesektionen utför huvuddelen av sitt arbete inom och åt övriga förband inom Halmstad garnison och som chef kommer du samarbeta med dessa förbands representanter rörande tekniskt underhåll av deras materiel.

Om verksamheten
FMTIS (Försvarsmaktens Tele- och Informationssystemsförband) har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio- sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheten har fem Genomförandeavdelningar och en Ledningsavdelning som utför avhjälpande och förebyggande underhåll inom enhetens område. Genomförandeavdelning Halmstad består av två sektioner, en Telesektion och en IT-sektion. I dagsläget är avdelning cirka 30 anställda. Telesektionen består av 10 personer (exkl chef).

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:'
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande relevant för befattningen
 • God erfarenhet att arbetsleda personal
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande
 • Militär erfarenhet, helst från lednings- och sambandsfunktionen eller logistikfunktionen
 • Kunskap om arbetsmiljöföreskrifter
 • Kunskap om arbetstidsbestämmelser och kollektivavtal, helst från Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten Sektionschef Tele.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är en heltidstjänst. Tillträde 2021-08-16 eller enligt överenskommelse.

I tjänsten förekommer tjänsteresor och övningar.

Arbetsort: Halmstad

Välkommen med din ansökan inklusive löneanspråk senast 2021-04-20.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Avdelningschef Mikael Larsson, 035-2662131.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino.

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman

SEKO Matz Felix

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås via FM växel: 019-39 35 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.