Konsult it-drift

Rekryterare
Atea
Plats
Karlstad
Annonserat
den 26 mars 2021
Stängs
den 20 april 2021
Ref:
147923
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Har du en bred kunskap inom it och tycker om att hjälpa andra? Då kan det här vara rätt tjänst för dig! Just nu söker vi dig som vill stötta våra kunder med drift av deras it-miljöer. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Vårt uppdrag

Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela sin it-drift är vi på Atea Karlstad våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kunderna kontinuerligt utvecklar och ökar effektiviteten i it-miljön. Det leder till att tid frigörs för våra kunder så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet. I vårt uppdrag har teamet som målsättning att leverera en trygg, säker och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det består av lösningar från exempelvis något av Ateas datacenter, publika molnlösningar samt fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder.

Din roll i laget

Som konsult i driftteamet kommer du att arbeta med att säkerställa en stabil och säker driftmiljö för kundens it-tjänster. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med support, installation, övervakning, felsökning, underhåll, utveckling av kundens klientplattformar, nätverk och servrar samt bidra till att våra kunder kan samverka digitalt. Du kommer att arbeta med verktyg som Windows Server/Azure, Active Directory, Powershell script, nätverk, Office365/Exchange, SQL, VMware/HyperV samt backup. Du kommer även vara delaktig i både små och stora projekt.

Beroende på behov kommer du antingen arbeta på pålats eller på distans. Rollen är en ypperlig möjlighet för dig att bredda dina kunskaper samt nätverk där du får arbeta med våra it-specialister inom specifika områden. Hos oss erbjuds en utmanande och utvecklande roll där vi utgår från dig och dina styrkor.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi söker dig vars samarbetsförmåga är god genom att vara lyhörd och kommunikativ. Du kan se frågor med ett brett perspektiv och den långsiktiga betydelsen. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Komplexa frågor och komplicerade problem löser du framgångsrikt.

För att lyckas i tjänsten som konsult inom it-drift behöver du:
  • Ha ett brinnande intresse för it
  • Vara lösningsorienterad med god kommunikativ och pedagogik förmåga
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med it-drift
  • Kunskap inom Microsofts operativsystem, Office 365, nätverk samt AD
  • Behärska svenska och engelska
  • B-körkort


Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Alfredsson, konsultchef, via peter.alfredsson@atea.se alternativt telefonnummer 054 - 29 39 61. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb