Testkoordinator/Testledare

4 dagar kvar

Rekryterare
Region Dalarna
Plats
Falun (Stad), Dalarna
Annonserat
den 29 mars 2021
Stängs
den 25 april 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som brinner för kvalitet, ordning och reda och vill vara med och utveckla testverksamheten tillsammans med oss. Du har flera års erfarenhet av arbete inom IT och testområdet. I rollen kommer du att arbeta övergripande för hela MIT och Region Dalarna. Din organisatoriska placering blir hos sektionen Beställningsstöd. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för testområdet inom MIT, att testprocess finns, är känd, följs, råd och stöd med testrutiner och testverktyg samt etablering av nödvändiga testmiljöer.
Rollen Testkoordinator/Testledare och en övergripande testfunktion finns i dagsläget inte hos oss och en del av dina arbetsuppgifter blir att etablera Test som en naturlig del av varje IT-leverans.

Det krävs ett proaktivt arbetssätt för att etablera testprocessen i förvaltningsobjekt, projekt och uppdrag samt att följa upp nyckeltal i syfte att förbättra testrutinerna. En behovsanalys kommer att genomföras under våren och ett beslutsunderlag gällande testprocess och testmiljöer kommer att tas fram. Resultatet av behovsanalysen överlämnas till testkoordinator för implementering och efterlevnad. I samband med införandet av ett nytt journalsystem kommer Release-process att införas och stora årliga releaser av Windows-10 har också lett till ett ökat behov att koordinera och effektivisera testarbetet.

I rollen finns stora utvecklingsmöjligheter och du har stor möjlighet att påverka utformning och innehåll i tjänsten, beroende på vad du har med dig i form av kompetens och tidigare erfarenheter. Arbetet kräver ett nära samarbete med andra funktioner och roller inom MIT, en nära dialog med kunden/beställaren och eventuella leverantörer. Du behöver ha förmåga att lätt skapa förtroende i "kundrelationen" med verksamheten och medarbetarna. Arbetsuppgifterna innebär ett proaktivt och drivande arbetssätt och du behöver kunna ta mycket stort eget ansvar med fokus på uppdragets mål.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom relevanta områden, som t ex datavetenskap, systemvetenskap, IT alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Goda kunskaper om och erfarenhet av test och testledning samt etablering av testmiljöer.
God kännedom om testmetodik och testverktyg, testmiljöer och testdata samt kopplingen krav och test.
Goda kunskaper om ITIL-ramverket.
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Meriterande är:
. Erfarenhet av och kunskap om verktygen ReQ-test, Azure DevOps (TFS) eller annat liknande verktyg.
. Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet.
. Erfarenhet av processorienterat arbetssätt.
. Dokumenterad erfarenhet av arbete enligt pm3.
. ITIL-utbildning.

För denna tjänst kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är tekniskt kunnig, driven, strukturerad, gillar att ta eget ansvar och värdesätter samarbete. Du är intresserad av att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt.

Medicinsk Teknik och IT (MIT) erbjuder dig nu en intressant och omväxlande tjänst som Testkoordinator/Testledare. MIT består av ca 160 medarbetare som ansvarar för medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Region Dalarna.
Ökade kvalitetskrav och IT-säkerhetskrav samt en omvärld som ger oss kontinuerliga uppgraderingar gör att vi måste gå mot ett kvalitetssäkrat arbetssätt som inkluderar tester i högre grad innan system driftsätts. Övergripande testledning och stöttning till förvaltningsobjekt, projekt och uppdrag behövs för enhetligt arbetssätt och kvalitetssäkring och vi behöver mer samverkan mellan krav och test. Ökad kvalitet ger stabilitet i leverans och drift av IT-stöd.

Övrigt

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.