FRA

Databasadministratör

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 29 mars 2021
Stängs
den 18 april 2021
Ref:
2675023
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som har ett stort intresse för teknik och vill arbeta som databasadministratör (DBA) med drift och förvaltning av databaser. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som DBA hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Som databasadministratör har du en viktig roll eftersom vi arbetar med stora mängder data och det är av största vikt att den tas om hand på bästa sätt. Ditt uppdrag består huvudsakligen av att arbeta med drift och förvaltning av databaser i FRA:s IT-system. Men du bidrar också med dina kunskaper i våra utvecklingsprojekt.

Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. I ditt team har du kunniga, positiva och engagerade kollegor. Resor i tjänsten kan förekomma. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet kombinerat med minst 3 års erfarenhet inom ett område som är relevant för tjänsten. Rätt person för tjänsten har arbetat med drift och förvaltning av relationsdatabaser som Oracle och PostgreSQL på Unix/Linux.

Vi ser det som meriterande om du har arbetat med stora transaktionsintensiva databaser, backup/recovery, säkerhet i databaser, PL/SQL, databasutveckling eller prestandaoptimering. Har du även erfarenhet av arbete i DevOpsteam ser vi det som positivt. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för teknik, gott omdöme och förmågan att prioritera på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för att arbetet blir gjort och i stressiga situationer är du lugn och fokuserar på uppgiften. Som person är du prestigelös, strukturerad och har hög integritet. Vi ser också att du har en positiv attityd, lätt för att samarbeta effektivt med andra och en vilja att utvecklas i arbetet.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 42 96. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-04-18.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb