Integrationsspecialist till Skandia IT, Stockholm

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 30 mars 2021
Stängs
den 30 april 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skandia IT accelererar, och nu finns möjligheten för dig att vara med under den spännande transformationsresan. Vill du vara med och forma Skandia IT:s framtid? Då kan detta vara rätt nästa steg för dig! Vi söker nu en Integrationsspecialist till avdelningen Technical Platforms. Du kommer att ingå i ett framåtblickande och högpresterande team som andas kreativitet och en miljö där man utmanar och stöttar varandra.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att arbeta med vidareutveckling och förvaltning av Skandias integrationslösningar och plattformar. Som integrationsspecialist är du en mångsidig allkonstnär inom systemutveckling och med insyn och kunskap om (nästan) hela stacken är du med och bistår och underlättar för utvecklingsteamen i deras dagliga arbete. Du kommer att vara delaktig i framtagandet av policies och riktlinjer för att styra arbetet i en korrekt och hållbar riktning. Du kommer också ha stort fokus på automatisering och att skapa förutsättningar för CI/CD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Vidareutveckla Skandias nya API Management-plattform (IBM API Connect)
 • Utifrån affärsbehov förbättra och vidareutveckla arkitektur och infrastruktur inom området
 • Ta fram generella integrationslösningar på plattformen
 • Förvaltning, felsökning och uppföljning av implementerade lösningar
 • Informera och stötta utvecklare och andra användare av plattformen

Totalt består Skandia IT av ca 480 personer och du utgår du ifrån Skandias huvudkontor som ligger i Lindhagen/Stadshagen. Som Integrationspecialist ingår du i ett team bestående av 20 personer och rapporterar till chefen för Technical Platforms.

Skandia IT är i process att skapa en framåtlutad och stark leveransorganisation som stöttar flertal omfattande transformationsprojekt med syfte att vidareutveckla organisationens arbetssätt. Det händer mycket inom området och de har bland annat exponerat data via API:er mot externa partners inom bankområdet, ser en ökad grad av self-service inom försäkringsområdet och integrerar mot molnlösningar. Skandia IT är också på väg mot ett arbetssätt som präglas av ett starkt DevOps-tänk.

Är det här du?

Vi söker en do:er som skapar affärsnytta med hjälp av effektiva och förvaltningsbara integrationslösningar. För att trivas i rollen som Integrationsspecialist är du analytisk, har god samarbetsförmåga och social kompetens. Du är målmedveten, noggrann och driven samt kommer med egna idéer. Du strävar efter kontinuerlig förbättring inom både teknik och arbetssätt. Du har god förmåga till problemlösning och felsökning och ett stort tålamod.

Vi söker dig som har minst några års erfarenhet av arbete med API’er och API Management samt erfarenhet och kunskap inom;

 • SOAP- och REST-tjänster, god kunskap om XML och JSON samt WSDL, Swagger och YAML
 • Continuous integration and deployment (CI/CD)
 • HA-kluster lösningar, molnlösningar och containerteknologier som Docker och Kubernetes
 • SSL/TLS
 • HTTP
 • Certifikathantering
 • API-Definitioner
 • GIT
 • Javascript

Meriterande är kunskaper inom IBM’s API management-plattform API Connect eller liknande plattform i komplexa miljöer. Vidare är kunskap om Oauth och Public Key Infrastructure starkt meriterande.

Flytande kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Camilla Jonsson, 08-120 50 430 eller rekryteringskonsult Katarina Norberg, 08-120 50 424.

Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

 

Kontaktperson
Camilla Jonsson
468-12050430

Tjänstens omfattningAnställningsform
Tillsvidare
Placeringsort
STOCKHOLM

Liknande jobb

Liknande jobb