Senior IT-tekniker – inriktning Klient/Server

5 dagar kvar

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 mars 2021
Stängs
den 21 april 2021
Ref:
0869/21
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling är organiserad i 4 enheter och i rollen som IT-tekniker kommer du tillhöra enheten IT-drift och IT-teknik. Enheten ansvarar för IT-driften av SFV:s tekniska plattformar relaterat till SFV:s verksamhetssystem samt SFV:s nätverks- och kommunikationslösningar. Enheten ansvarar också för att all IT-support relaterat till SFV:s verksamhetssystem hanteras av rätt supportgrupp. Vi sitter i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen. 

Din roll 
Som IT-tekniker kommer du att ingå i ett team med flera andra IT-tekniker. Du kommer att jobba inriktat mot klient/server där dina arbetsuppgifter handlar om drift, underhåll, design, felsökning och implementation av SFV:s klient/server miljö.Du kommer att få tjänstebenämning Drifttekniker IT.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara driften av SFV:s klientmiljö. Du kommer också att få jobba med drift och övervakning av hela server och lagringsmiljöerna tillsammans med övriga kollegor i ”server och lagrings-teamet”. Du kommer jobba i nära samarbete med systemförvaltaren för IT-arbetsplats.

Din profil 

Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av arbete med IT-drift inom området klienter och servrar. Du har aktuell erfarenhet från arbete med design, utveckling, underhåll och felsökning av klienter och servrar i Microsoftmiljöer. Du har dessutom mycket goda erfarenheter av att arbeta med verktyg för central övervakning och administration av IT-drift. Du har B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi vill även att du har arbetserfarenhet och fördjupad kompetens inom:

  • GPO och användarhantering i Microsoft Active Directory
  • Powershell och VBS
  • Certifikathantering för klienter
  • Arbete i IT-manageringssystem antingen Microsoft SCCM eller IVANTI Endpoint manager
  • Arbete i hybridlösningar mellan on-prem och molnlösningar (Microsoft 365 och Azure)
  • Paketering och distribution av programvara

Vi ser det som meriterande om du har god operativ erfarenhet av

  • Arbete med MDM-verktyg (ex. MobileIron, Microsoft Intune mm)
  • Arbete med virtualiserade klientmiljöer (ex. Remote Desktop, Citrix, tunna klienter mm)
  • Arbete i virtualiserade servermiljöer (Ex. VMware och Hyper-V)
  • Arbete i IT-miljöer med höga krav på IT-säkerhet

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person behöver du vara självgående, lösningsorienterad och ha en god förmåga att lösa uppkomna problem. Du är även strukturerad och målmedveten och organiserar, planerar och slutför ditt arbete väl. Vi vill även att du har en mycket god samarbetsförmåga samt har lätt för att skapa relationer.   

Mer information 
SFV tillämpar normalt provanställning. 

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. 

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.  

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Sista ansökningsdag är 2021-04-21 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 

Kontakt:

Patrik Blomgren, Enhetschef
010 478 73 72

Liknande jobb

Liknande jobb