IT tekniker – Uppsala

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 31 mars 2021
Stängs
den 21 april 2021
Ref:
0870/21
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 


Staben IT och digital utveckling är organiserad i 4 enheter och i rollen som IT tekniker med lokalt ansvar för fastighetsområde Uppsala kommer du tillhöra enheten IT-drift och IT-teknik. Enheten ansvarar för IT-driften av SFV:s tekniska plattformar relaterat till SFV:s verksamhetssystem samt SFV:s nätverks- och kommunikationslösningar. Enheten ansvarar också för att all IT-support relaterat till SFV:s verksamhetssystem hanteras av rätt supportgrupp. Tjänsten kommer placeras på SFV:s lokalkontor, i attraktivt läge, centralt i Uppsala.

Din roll 

Som IT-tekniker med ansvar i fastighetsområde Uppsala kommer du att vara den centrala IT-Stabens förlängda arm och arbeta med alla de tre centrala teamen på enheten (Support, Server och Nätverk). Du kommer att jobba brett med ”på platsen”-support, felsökning, inventeringar, installationer och dokumentation. Du kommer att få tjänstebenämnning Driftekniker IT.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara IT-support och IT-installationer i fastigheter tillhörande fastighetsområde Uppsala. Du kommer också att jobba med övriga kollegor på enheten med utveckling, drift och övervakning av hela SFVs IT-miljö. Du kommer dessutom medverka i centrala IT-projekt för att utveckla och förvalta IT-infrastrukturen på hela SFV.  Då vi har kontor och fastigheter över hela Sverige kommer du att behöva resa i tjänsten. 

Din profil 

Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av arbete med IT, varav minst 5 år i en bred roll där du arbetat med teknisk support, felsökning och installation av klienter, servrar och nätverk. Du har B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi vill även att du har arbetserfarenhet och fördjupad kompetens inom:

  • Office365
  • Microsoft Windows klient och server
  • Felsökning, installation och konfiguration av nätverk (LAN, WAN och WIFI)

Vi ser det som meriterande om du har god operativ erfarenhet av

  • Citrix, VMware
  • Juniper, Cisco, Palo Alto
  • Arbete med IT för fastighetsdrift och erfarenheter av IT-installationer relaterat till DUC, PLC, SCADA mm

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person behöver du vara självgående, drivande, lösningsorienterad och ha en god förmåga att lösa uppkomna problem. Du är även strukturerad och målmedveten och organiserar, planerar och slutför ditt arbete väl. Vi vill även att du har en mycket god samarbetsförmåga samt har lätt för att skapa relationer både med verksamheten och kollegorna på IT.   

 Mer information 
SFV tillämpar normalt provanställning. 

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. 

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.  

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Sista ansökningsdag är 2021-04-21och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss! 


Kontakt:

Patrik Blomgren, Enhetschef
010 478 73 72

Liknande jobb

Liknande jobb