Enhetschef Säkerhetsklassade IT-miljöer

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 mars 2021
Stängs
den 21 april 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling växer succesivt och en transformation pågår för att ta hela leveransansvaret för IT och digitalisering i SFV. Vi har en spännande resa framför oss där det finns stora möjligheter att vara med och forma tekniska inriktningar och arbetssätt. Vi sitter i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen. Kom och väx tillsammans med oss!


Din roll
I rollen som Enhetschef leder du enheten Säkerhetsklassade IT-miljöer och är med och bygger upp Stab IT och digital utveckling på myndigheten. Som Enhetschef har du det övergripande ansvaret för att etablera och förvalta IT-miljöer SFV:s behov av säker informationshantering för Fastighetsförvaltning och Fastighetsdrift. Du är också huvudansvarig Teknisk projektledare med ett operativt ansvar för planering och genomförande av leveranser inom området.

Arbetet innebär många kontaktytor och nära samverkan med verksamheten, övriga delar av staben och externa IT-leverantörer.

Din profil
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Det är ett krav att ha flerårig erfarenhet som chef på en IT-avdelning i offentlig sektor. Det är också ett krav att ha flerårig erfarenhet av IT-drift med krav på IT-säkerhet på nivå Sveriges säkerhet. Du ska också ha flerårig erfarenhet av IT-säkerhet i rollen som Teknisk projektledare. Det är meriterande om du har arbetat med IT-säkerhet i Fastighetsförvaltning och Fastighetsdrift. Du har B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi vill även gärna att du har:

  • Kunskap från IT-drift i s.k. Airgap miljöer
  • Grundläggande kunskap om Kryptolösningar
  • Goda kunskaper inom området Säkerhetsarkitektur

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du villig att ta ansvar för både dina egna och dina medarbetares leveranser. Du visar på stor egen initiativkraft, föreslår och genomför gärna förändringar. Du har en stor förmåga till situationsanpassat ledarskap vilket innebär hög förståelse att anpassa ledarskapet efter enskilda medarbetare. Du är orädd att ta plats och kommunicera i olika typer av grupperingar och där anpassa budskapet efter olika målgruppers förståelse. Du sätter dig in i verksamhetens behov och kan på ett enkelt och pedagogiskt sätt översätta behoven till tekniska krav på IT-arkitektur och IT-säkerhet.


Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Sista ansökningsdag är 2021-04-21 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Kontakt:
Andreas Lidfeldt, IT-direktör Stab IT och Digital utveckling
010-478 75 11

Liknande jobb

Liknande jobb