IT-säkerhetsspecialist Nätverk

7 dagar kvar

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 mars 2021
Stängs
den 21 april 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Staben IT och digital utveckling växer succesivt och en transformation pågår för att ta hela leveransansvaret för IT och digitalisering i SFV. Vi har en spännande resa framför oss där det finns stora möjligheter att vara med och forma tekniska inriktningar och arbetssätt. Vi sitter i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen. Kom och väx tillsammans med oss!


Din roll
I rollen som IT-säkerhetsspecialist Nätverk arbetar du på Enheten för Säkerhetsklassade IT-miljöer. I ditt arbete etablerar och förändrar du säkra nätverkslösningar för åtkomst till IT-miljöer i byggnader och uppkoppling av byggnadsautomation för Fastighetsdriften. Du deltar också i att designa, installera samt underhålla en helt ny säkerhetsklassad IT-miljö för Fastighetsförvaltning. Den tekniska lösningen kommer växa betydligt över tid då flera delar av SFV över tid kommer ha behov av denna IT-miljö.


Din profil
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet som nätverkstekniker eller motsvarande befattning och då med höga krav på IT-säkerhet. Det är meriterande om du arbetat med nätverksteknik i byggnader och med byggnadsautomation. Du ska ha mycket goda kunskaper om Nätverkskomponenter (brandväggar, switchar, routrar) för hantering av nätverksprotokoll i Lager 1-4, goda kunskaper om fysisk/passiv infrastruktur och goda kunskapar inom övervakning och administration av nätverksdrift.

Det är meriterande om du har operativ erfarenhet av produkter och lösningar från Juniper, Cisco, Palo Alto, OP5, Nagios och Infoblox.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en stor vilja att ta ansvar för dina egna leveranser. Du ser både helheten och delarna i komplexa lösningar samt har förmågan att förstå beroenden mellan och konsekvenser av olika lösningar. Du är känd för att visa stor initiativkraft att själv föreslå och genomföra förändringar. Du har också en förmåga att lyssna och utveckla dig inom nya områden samtidigt som du är orädd att ta plats och kommunicera med både verksamheten och dina kollegor. Du har B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.


Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Sista ansökningsdag är 2020-04-21 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Kontakt:
Andreas Lidfeldt, IT-direktör Stab IT och Digital utveckling
010-478 75 11

Liknande jobb

Liknande jobb