Digitaliseringsstrateg till Söderhamns kommun

Rekryterare
Experis
Plats
Söderhamn
Annonserat
den 31 mars 2021
Stängs
den 27 april 2021
Ref:
ed635d88-75a4-4ab2-8635-6a69e01c0d10
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Söderhamns kommun söker dig som vill driva det strategiska arbetet för kommunens digitalisering. I ditt uppdrag ingår även ett ansvar för kommunens del i samverkan IT-Hälsingland, ett arbete som syftar till att gemensamt i Hälsingland arbeta med verksamhetsutveckling med hjälp av IT och digitalisering.

Om arbetsplatsen

Kommunstyrelseförvaltningen leder och samordnar kommunens verksamhet. Vi arbetar nära de politiska besluten, med specialistkompetens och service för medborgarna och våra kollegor. Här finns ett 90-tal medarbetare inom HR, ekonomi, kommunikation, näringsliv, turism, samhällsplanering och administration. Var med och skapa ett Söderhamn där människor vill bo och verka!

Dina arbetsuppgifter

Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och energi. Som digitaliseringsstrateg har du det övergripande ansvaret för det strategiska arbetet för kommunens digitalisering och du ett stöttar verksamheten i dess digitala utveckling och behovsanalys. Du behöver ha både ett internt och externt fokus där synlighet och dialog är viktigt, du representerar kommunen i ett flertal externa forum.

En framgångsfaktor är att omvärldsbevaka och hämta inspiration men även att etablera samarbete med andra kommuner och myndigheter. Du lyssnar till verksamhetens behov och stödjer dem på ett konstruktivt sätt till förbättring av verksamhetens digitala tjänster. Du säkerställer att införandet av smarta lösningar är till nytta för medborgare, företag, besökare och våra egna medarbetare. Du kommer att vara djupt involverad i olika upphandlingar som tangerar IT, och har god hjälp av inköpare och upphandlare.

Projektledning och projektstyrning kommer att vara viktiga instrument i de digitala förändringsresorna, en del projekt leder du, andra är du uppdragsgivare till, och en naturlig del i ditt arbete är att sitta som representant eller ordförande i projekt och styrgrupper. I ditt uppdrag ingår även ett ansvar för kommunens del i samverkan IT-Hälsingland, ett arbete som syftar till att gemensamt i Hälsingland arbeta med verksamhetsutveckling med hjälp av IT och digitalisering. Målbilden är en ökad samverkan kring "hygienfaktorer" där alla inblandade vinner på samverkan, du blir en av 6 nyckelspelare med uppdrag från politiker och kommuncheferna i Hälsingland.

Det krävs ett samförstånd och nära samarbete mellan verksamhetens utveckling och digitalisering där du som digitaliseringsstrateg i nära samarbete med dina medarbetare verkar som ett stöd till kommunens förvaltningar, bolag och förbund. Du har även det samordnande ansvaret för beställning av kommunens löpande IT-drift.

Din profil

Som digitaliseringsstrateg leder, planerar, utvecklar och följer du upp arbetet och utvecklar kommunens beställning av IT mot olika leverantörer där Söderhamn NÄRA, som är ett helägt kommunalt bolag, är den största. Du tar beslut utifrån de mål och inom den budget som finns fastställd för funktionen. Du leder och utvecklar arbetet i nära samarbete med medarbetare på avdelningen och övriga chefer i kommunen och på Söderhamn NÄRA AB

Du organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt och integrerar kort- och långsiktiga mål utifrån ett helhetsperspektiv. Du hjälper andra när det behövs, delar information, är lyhörd och är bra på att samarbeta och har ett coachande förhållningssätt.

Utbildning

För att lyckas i uppdraget har du högskoleexamen inom informations- eller datateknik eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet

Du har tidigare arbetat med digitalisering på strategisk nivå och har dokumenterad erfarenhet av förändringsledning. Du har relevant erfarenhet av att ge service till kunder och att stödja verksamheter i dess utveckling.
Delar av ditt uppdrag kommer att handla om informationssäkerhet, IT-säkerhet och efterlevnad av GDPR, så erfarenheter av detta och gärna utbildning inom området är önskvärt.

Du är en strateg med förmåga att engagera och inspirera. Det är viktigt att du har förmågan att kunna få kommunens verksamheter med dig i vår digitala utveckling, men även att du kan utmana, söka nya perspektiv samt initierar utvecklingsinsatser. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och serviceförmåga. Erfarenhet av projektledning är av stor vikt.

Det är meriterande att tidigare arbetat som IT-strateg/Digitaliseringsstrateg med ansvar som projektledare, erfarenhet av offentlig upphandling samt ekonomiskt ansvar. Erfarenhet av politiskt styrd organisation är ett plus, men inget krav.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-25

Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad och det innebär att en bakgrundskontroll kan komma att genomföras.

I denna rekrytering samarbetar Söderhamns kommun med Jefferson Wells, för frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marjo Carlson tel. 070-377 06 64 alternativt E-post: marjo.carlson@jeffersonwells.se