Konsultuppdrag som systemadministratör

Rekryterare
Experis
Plats
Linköping
Annonserat
den 31 mars 2021
Stängs
den 20 maj 2021
Ref:
ff1c9860-8289-4331-bd3a-4475587204d7
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Experis söker nu för Saabs räkning en systemadministratör med några års erfarenhet till sektionen "Computer Platforms for Simulators". Detta är inledningsvis ett konsultuppdrag där du kommer att vara anställd av Experis och uthyrd till kund. För rätt person finns det goda möjligheter att få erbjudande om anställning direkt hos Saab efter en viss tids uthyrning. Placeringsort för uppdraget är Linköping med uppdragsstart omgående.

Arbetsuppgifter

I din roll som systemadministratör kommer får du möjlighet att arbeta i en spännande miljö. Du kommer att ansvara för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformar för Gripens utvecklingssimulatorer, med höga krav på tillförlitlighet och prestanda. Ett nära samarbete sker också med datorplattformar för träningssystem och stödsystem. Arbetsuppgifterna är varierande inom områden så som hårdvara, operativsystem, realtidssystem, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Som systemadministratör blir du inblandad i hela livscykeln, allt från kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Din Profil

Som personer tror vi att du:

* Är analytisk och en god problemlösare
* Är självgående med god kommunikativ förmåga
* Har ett gediget datorintresse

Vi tror också att du har erfarenhet inom flera av följande områden:
* Operativsystemen Linux (RHEL) och Unix (Solaris)
* Infrastrukturtjänster så som autentisering, fillager och databaser
* Större nätverkslösningar
* Automatiserad konfigurationsstyrning
* IT-säkerhet
* Design

Uppdraget omfattas av försvarssekretess (RK2), vilket innebär krav på svenskt medborgarskap och godkännande av säkerhetsprövning utförd av myndighet.
Vidare krävs goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Liknande jobb

Liknande jobb