Junior IT-specialist- PRIO Tekniksektion

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 1 april 2021
Stängs
den 30 april 2021
Ref:
23859
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten


Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker junior IT-specialist till PRIO Tekniksektionen, med placering i Enköping. Drivs du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning är Du välkommen att söka till oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som IT-specialist på Försvarsmaktens Systemförvaltningsenhet (SFE) kommer du bland annat att hantera incidenter, testa, utveckla, konfigurera och arbeta med drift/underhåll av SAP som är ett omfattande och komplext affärssystem. Du kommer få möjligheten att delta i intressanta projekt inom BI området där försvarsmakten har påbörjat en resa att migrera till BW/4HANA, S4/HANA och implementera framtidens nya UX applikation SAP FIORI.

På FMTIS får du möjlighet att fylla på ditt CV med säkerhetsarbete, infrastrukturprojekt och skapandet av en modern arbetsplats. För att stötta dig i dina mål hjälper vi dig med rätt utbildning. Dessutom ser våra seniora IT-specialister fram emot att lära upp dig som vill bli nästa generation IT-specialist.

Om Verksamheten
SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Enköping, Arboga och Boden. SFE sköter drygt 80 av systemen inom områdena HR, ekonomi, ledning och styrning, logistik, stabstödsystem, tillsyn och integrationer. På enheten arbetar ca 350 personer.

Avdelning PRIO ansvarar för att förvalta system PRIO (SAP) genom att vidmakthålla systemets status, att lösa incidenter, omvärldsbevaka samt genomföra tvingande utvecklingar baserat på lagkrav samt utveckla systemet med ny funktionalitet. Avdelning PRIOs förvaltning består av fem sektioner och nu behöver vi medarbetare till Tekniksektionen.

Vi erbjuder dig
Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund. För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner som exempelvis:
  • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
  • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka, fria träningskläder och ersättning för skor till ett visst belopp samt ersättning för startavgifter.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder

Kvalifikationer
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av IT-relaterade uppgifter
  • Aktuell och relevant utbildning eller motsvarande kompetens
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Vi söker dig som tar ansvar, har stort mått av eget driv och ett starkt IT-intresse. Du är initiativrik och välstrukturerad. Vi ser gärna att du som person är analytisk samt är bra på att bygga relationer. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som f n inte är anställd inom FM.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av Sektionschef Irene Johansson tfn 070-847 92 92. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växel 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb