Handläggare sökes till Driftenheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 1 april 2021
Stängs
den 12 april 2021
Ref:
23869
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du vara med att skapa förutsättningar för att avgörande beslut kan fattas på kort och lång sikt, i en enhet med stor dynamik och inom en verksamhet som pågår dygnet runt, året om? Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker Handläggare till Driftenhetens stab, med placering i Arboga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som handläggare vid DriftE Stab kommer dina arbetsuppgifter spänna över en mängd olika områden, från att stödja enhetsledningen med samlad rekrytering till uppföljning av uppgifter inom produktion och att ingå i projekt och arbetsgrupper. Du följer dagligen upp uppgifter inom ditt eget ansvarsområde här och nu samtidigt som andra av dina uppgifter också spänner över längre tidsperioder och i samverkan med flera parter.
 • Ansvara för att handlägga och följa upp administrativa uppgifter inom tilldelat ansvarsområde
 • Delta i avdelningens beredningsarbete inom ramen för enhetens verksamhetsområden
 • Delta i sammansatta arbetsgrupper inom specifika uppgifter
 • Stödja egen avdelning avseende olika administrativa uppgifter
 • Sammanhålla större uppgifter inom enheten

Om Verksamheten
Ledningsstödsavdelningen (DriftE Stab) är direkt underställd Chefen Driftenheten. Avdelningens funktioner speglar i stor utsträckning förbandets stabsenhet. Det betyder att avdelningen stödjer både enhetsledningen tillika enhetens övriga avdelningar och bereder, samordnar och följer upp uppdrag och uppgifter från överordnad chef och sidordnade, samverkande enheter. Avdelningen har både civil och militär personal.

Kvalifikationer
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • Goda kunskaper och vana att arbeta i Microsoft Officepaketet
 • Erfarenhet av stabsarbete på lägst kompaninivå eller motsvarande
 • God erfarenhet av ärendehanteringssystem VIDAR
 • God erfarenhet av system PRIO inklusive administration av kundvagnar
 • B-körkort

Meriterande
 • Erfarenhet av att administrera IT- och Telefonibeställningar
 • Erfarenhet av att hantera och administrera funktionsbrevlådor och DL-listor i Outlook

Personliga egenskaper
FMTIS uppdrag inom och utom Försvarsmakten innebär snabba tempoväxlingar och verksamheten inom Driftenheten är i en expansiv fas. Du som söker tjänsten som handläggare stimuleras av detta och har förmågan att kvickt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen är struktur, initiativkraft och flexibilitet viktiga för dig. Du är en naturlig lagspelare, men har också förmågan att arbeta självständigt under eget ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde snarast.

Placeringsort: Arboga. Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna.

Individuell lönesättning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mj Hanna Jungwallius, tfn 018-28 00 21. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson, FMTIS/J1, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare FMTIS:
OFR/O: Johan Nestvall-Boo
OFR/S: Martin Sparr
SEKO: Matz Felix
SACO: Pär Lohman
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-11.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.