IT-säkerhetsspecialist till Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 1 april 2021
Stängs
den 3 maj 2021
Ref:
23837
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Var med och bidra till vår vision - Ett säkrare Sverige i en osäker värld. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
På systemgranskningssektionen vid Must arbetar några av Sveriges främsta experter inom it- och informationssäkerhet. Vi granskar Försvarsmaktens it-system och it-säkerhetshöjandeprodukter så att de håller en hög säkerhetsnivå och bidrar till att försvara Sverige och svenska intressen. Som it-säkerhetsgranskare på systemgranskningssektionen medverkar du till att Försvarsmakten kan försvara Sverige i fred, kris och krig.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att granska och bedöma it-system och it-säkerhetshöjande produkter, bland annat i våra vapenplattformar och system för cyberförsvar, avseende dess säkerhetsförmågor, hot och risker mot dessa system samt förtroendet för den tekniska implementationen. Du kommer även att delta vid it-säkerhetskontroller och förbandsbesök på olika platser, lämna stöd och ge inriktningar i it-säkerhetsfrågor samt arbeta proaktivt med regelverksförändringar och riktlinjer inom olika teknikområden. Internationell samverkan och resor med övernattning i Sverige och utomlands förekommer.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen teknisk it- och informationssäkerhetskompetens med flerårig dokumenterad erfarenhet och som kan bidra till vår verksamhet. Vi ser framför oss att du antingen en akademisk utbildning med relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. För denna roll ser vi att du har flerårig, aktuell erfarenhet av arbete som specialist eller motsvarande inom informationssäkerhet och med fördel erfarenhet av arbete med frågor kopplade till säkerhetsskyddslagstiftningen. Du har arbetat med systematiskt informationssäkerhetsarbete och har erfarenhet och kunskap gällande styrning av en verksamhets säkerhetsarbete, informationsklassning och risk- och sårbarhetsanalyser. Vidare har du en god teknikförståelse då arbetsuppgifterna till del består i att analysera styrdokument och tekniska granskningsrapporter.

Du har en mycket god kunskap om informationssäkerhet när det gäller att utvärdera sårbarheter och föreslå skyddsåtgärder, god kunskap om gällande lagar och regler samt vedertagna standarder inom informationssäkerhetsområdet. Med god förmåga kommunicerar du på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du har god kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och de regelverk som styr totalförsvaret och särskilt Försvarsmakten samt om du har erfarenhet av säkerhetsskydd. Det är även meriterande om du har varit anställd inom någon av totalförsvarets myndigheter

Personliga egenskaper
Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och vi tror att du har ett brinnande intresse för it- och informationssäkerhet med driv att lära dig mer. Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga, förmåga att se helheten och tänka ett steg längre. Tjänsten kräver ett högt säkerhetsmedvetande där du inte "bjuder på för mycket", en yrkesstolthet där du gärna lär av andra, kan lära andra och samarbetar med dina kollegor. Du är flexibel och kan snabbt växla mellan planerade och händelsestyrda uppgifter med förmåga att snabbt sätt dig in i ett problem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är öppen att söka för både civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm.

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv "IT-säkerhetsspecialist" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb