Polismyndigheten

Uppdragsledare till it-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 1 april 2021
Stängs
den 13 april 2021
Ref:
C52664/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Är du en kommunikativ, driven och lösningsorienterad uppdragsledare med erfarenhet från agil systemutveckling? Då finns det möjlighet att under ett år ta sig an en större uppgift och att göra skillnad på riktigt!

Nu har du chansen att få arbeta med något som bidrar till ett tryggare och säkrare samhälle. Tillsammans med ett team bestående av kravanalytiker och utvecklare samt testare och it-arkitekt kommer du vara med och ta fram it-lösningar som används av hundratusentals användare. Våra leveranser bidrar till att motverka brott, ge bättre service samt göra Polisen mer tillgänglig. Du kommer som uppdragsledare för e-tjänster driva uppdrag med många kontaktytor inom myndigheten samt ingå i ett agilt team som utvecklar och förvaltar polismyndighetens samtliga e-tjänster.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar hela tiden med slutanvändarens upplevelse i fokus, där utveckling sker utifrån medborgarnas och verksamhetens behov. Som uppdragsledare kommer du att driva och arbeta i olika uppdrag samt koordinera våra utvecklingar och införanden med andra team. I ditt arbete ingår även analyser och förändringsledning inom IT-området. Vi ser att du är van vid att arbeta T-shaped eftersom vi hjälps åt att leverera snygga och högkvalitativa e-tjänster.
Exempel på arbetsuppgifter

 

 • Leda, planera och genomföra förändringar
 • Samordna och ge stöd till verksamheten före, under och efter införandet av e-tjänster
 • Leda och genomföra användartester
 • Bistå verksamheten med kunskap inom området och förklara möjligheterna
 • Genomföra workshops

 


Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 

 

 • Har relevant akademisk examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Har erfarenhet av att projektledning eller uppdragsledning.
 • Har minst två års erfarenhet av att leda, samordna och strukturera uppdrag
 • Har en god kommunikativ förmåga

 • Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.

  Meriterande:
  Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: •  
 • Erfarenhet av agila metoder
 • Erfarenhet av att införa it-system
 • Erfarenhet av att arbeta inom utveckling av webbapplikationer eller e-tjänster
 • Erfarenhet av leda analyser och förändringar


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Ewa Bårman Gruppchef 010-5637410 ewa.barman@polisen.se Elin Melkersson HR-konsult elin.melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092 Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm
Anställningsform: Visstidsanställning 12 mån
Omfattning: Heltid

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 12 april 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

 

Liknande jobb

Liknande jobb