Sjöfartsverket söker Projektledare IT/verksamhetsutveckling

Rekryterare
Experis
Plats
Norrköping
Annonserat
den 6 april 2021
Stängs
den 28 april 2021
Ref:
6a95dfe8-2173-4e31-af79-b4e2fc8af144
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. \r\n \r\n Nästan all utrikeshandel transporteras till sjöss och hela samhället är beroende av att fartygen når våra hamnar. Sjöfartsverket ansvarar för att detta fungerar, dygnet runt, året om. Vi arbetar för ett effektivt och hållbart transportsystem med sjöfarten som bas. Tillsammans med näringslivet bidrar vi till att stärka sjöfartens konkurrenskraft och samarbetar med andra myndigheter för en effektiv infrastruktur i landet. Vi finns längs hela den svenska kusten och har cirka 1 300 anställda, varav ca 350 finns på kontoret i Norrköping.

Sveriges vackraste arbetsplats söker en Projektledare inom IT- och verksamhetsutveckling till enheten för Forskning och Innovation (FoI). Enheten skapar förutsättningar för ökad intern effektivitet i Sjöfartsverket och bidrar till ökad sjösäkerhet, effektivitet och miljöprestanda inom sjöfarten såväl i Sverige som internationellt. De FoI-projekt som Sjöfartsverket engagerar sig i är behovsdrivna och fokuserar på områden där Sverige och Sjöfartsverket ligger i framkant.

Stor del av FoI's verksamhet kopplar mot digitalisering, automatisering, informationsdelning och överflyttning från vägtransporter till sjöfart, vilka alla är viktiga komponenter i Sjöfartsverkets digitaliseringsarbete och i arbetet med ett effektivare transportsystem. Som en del av FoI kommer du att vara med och påverka så att morgondagens sjöfart sköts på ett effektivt, miljövänligt och säkert sätt.

Arbetsuppgifter

Sjöfartsverket är mitt i en förnyelseresa där forskning och innovation tillsammans med digitalisering är en mycket central del i vårt arbete. För att lyckas med alla pågående och kommande projekt i förnyelseresan utökar vi nu vår personalstyrka på FoI med en Projektledare inom IT- och verksamhetsutveckling.

Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter innebär projektledning av olika komplexa verksamhetsutvecklingsprojekt i varierande storlek, främst inom IT-området, där du har övergripande ansvar för tidsplan, resultat och budget. Som Projektledare driver du projektens arbete framåt, säkerställer kvaliteten på arbetet samt leder och utvecklar ditt team att nå uppsatta mål.

Innovations- och utvecklingsprojekten som du kommer att ansvara för kan till exempel innefatta informationsdelning, informationshantering, digitaliseringsprocesser, implementeringsprocesser samt upprättande av förvaltningsprocesser vid projektslut. Du utför arbetet tillsammans med dina kollegor på FoI samt i samarbete med IT-avdelningen och övrig verksamhet på Sjöfartsverket. Du rapporterar till Enhetschefen för FoI och placeringsort är Norrköping.

Vem är du?

För att lyckas i tjänsten som Projektledare inom IT- och verksamhetsutveckling på Sjöfartsverket krävs det minst 3 års arbetslivserfarenhet av utvecklingsarbete och projektledning inom IT samt erfarenhet av arbete i en projektorganisation. Du har en akademisk examen på minst kandidatnivå inom IT, digitalisering, systemvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning som anses likvärdig. Du uttrycker dig med lätthet på svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är en generalist som har god förståelse och bred kunskap inom många olika IT-områden.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av agilt arbete, innovationsarbete, mjukvaruutveckling eller design av IT-arkitektur. Erfarenhet av sjöfartsbranschen eller arbete på statlig myndighet är också meriterande.
Som Projektledare arbetar du utifrån ett resultatfokuserat förhållningssätt och motiveras av utvecklingsprocesser och nya möjligheter. Ditt coachande sätt, din tydliga kommunikation samt tryggheten i ditt ledarskap gör att du har förmågan att bygga team och skapa goda samarbeten i hela organisationen. Lyhörd, engagerad och självgående är tre egenskaper som beskriver dig i ditt arbete. I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning medregisterkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och mångfald, vi förväntar oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Kontakt

Observera_ Du söker denna tjänst enbart via denna länk:

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=217&ProjectId=190027&MediaId=3588

Kontakta rekryteringskonsult Therese Fyhr på 011-19 18 98 eller therese.fyhr@jeffersonwells.se . Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare

SACO - Benjamin Hell, ST-Sjöfart - Tapani Hoffrén och SEKO - Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. Tjänstens diarienummer: 21-01019.