Kravanalytiker med mångårig erfarenhet till Saab

Rekryterare
Experis
Plats
Linköping
Annonserat
den 7 april 2021
Stängs
den 20 maj 2021
Ref:
84753a68-ea8e-43f4-a78b-df67a0388107
Kategori
Databas
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Experis IT söker nu en Kravanalytiker till Saab i Linköping för ett långsiktigt uppdrag på konsultbasis med start omgående. Uppdraget förväntas pågå fram till årsskiftet 2021/2022, med möjlighet till förlängning. Placeringsort för denna tjänst är Linköping, alternativt remote eller på någon av Saabs andra siter runtom i landet.

Du kommer att arbeta med att validera krav relaterade till IT-området samt säkerställa att dessa genomförs, testas och anpassas till Saabs IT-strategier. För att se till så att uppsatta krav uppfylls har du ett nära samarbete med övriga verksamheten och då i synnerhet IT-arkitekter.

Som kravanalytiker kommer du att arbeta med att analysera IT-krav som inkommer från olika intressenter och regelverk. Dina viktigaste uppgifter utgörs av att hantera, relatera samt analysera krav till processer. Du validerar och verifierar krav där du använder agila kravhanteringsverktyg. I ditt updrag kommer du komma i kontakt med befintliga säkerhetsramar såsom NIST, Export Control, ISO 27000, CE +, samt arbeta med affärsdrift.

För att vara framgångsrik i rollen som kravanalytiker på Saab är det viktigt att du har en djup förståelse för IT och ett högt eget driv. Du har god vana och kunskap av att omsätta organisationens behov till tydliga krav och insatser. Du har en välutvecklad förmåga att kommunicera med interna likväl som externa kunder och intressenter, samt tidigare erfarenhet av att hantera leverantörskontakter.

Vi tror att du har en universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot IT och/eller teknik. Du har mångårig erfarenhet från att ha arbetat som kravanalytiker, med kravanalys eller från en tekniskt ledande roll, gärna i en stor organisation med komplex IT-miljö. Det är starkt meriterande med kunskap och/eller erfarenhet av informationssäkerhet (både avseende svenska och internationella regler och standarder), exportkontroll, KSF, NIST och CMMC. Du har kunskap och erfarenhet gällande Azure Devops och Doors.

Tjänsteresor till andra orter kommer att vara frekvent förekommande, varför en viss flexibilitet krävs. Personlighetsmässigt är du analytisk, noggrann och strukturerad. Du är handlingskraftig, resultatfokuserad och tydlig i din kommunikation.

Ett krav för denna tjänst är att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför samt godkänns i säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Liknande jobb

Liknande jobb