Atea söker en Business Controller till region syd.

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö
Annonserat
den 1 mars 2021
Stängs
den 2 maj 2021
Ref:
147869
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget?
Vi söker dig som har några års erfarenhet som Business Controller och drivs av att arbeta som business partner nära affärer och verksamheten. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
I rollen som Business Controller kommer du att tillhöra en grupp regionalt med två andra business controllers samt andra interna funktioner. Arbetet är en affärsnära nyckelroll. Rollen är en stöttande funktion till den regionala ledningsgruppen samt konsultchefer och säljare. Arbetsuppgifterna omfattar stöttning av affärskalkyler, rapporter och nyckeltal med fokus på lönsamhetsanalys och bedömning av risker och möjligheter. Du ska kunna komma med förslag på förbättrings och utvecklingsmöjligheter. I rollen ingår ett ansvar vid bokslut, forecasts och budgetarbete. I rollen finns ett ansvar att delta i samarbetet med andra business controllers på Atea och bidra till utvecklingen på ett nationellt plan. Det här är en roll med många kontaktytor varför du kommer att ha nytta av att vara kommunikativ och pedagogisk. Den vi söker har också pondus och humor. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Vad söker vi hos dig?
Vi söker dig som har en akademisk examen, erfarenhet inom ekonomi och över 7 års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete. Du har god förståelse för ekonomistyrning, analyser och uppföljning av verksamheten. Du trivs med att jobba nära verksamheten och ha en aktiv roll som business partner. Du har tidigare varit involverad i budget/prognosarbete och skaffat dig en god förståelse för balans- och resultaträkning. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet från tjänsteföretag eller it-företag är detta meriterande liksom erfarenhet från tillväxtbolag.
Du trivs i föränderliga miljöer och med högt tempo och då Atea är ett växande bolag är du en person som triggas av utveckling. Arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem. Väsentligt att du är en analytisk person som analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Ser sammanhang och prioriterar rätt frågor som har ett sinne för affären, ett eget driv och vill påverka och utveckla verksamheter. Inom Atea samarbetar vi, därför är viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt. Du har god förståelse och tillämpar affärsmässiga principer. Du har ett fokus på kostnader, intäkter, vinst, marknad och avkastning. Du är van att ta ansvar för din uppgift, du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i tjänsten som Business Controller bör du ha följande kunskaper:
  • Akademisk examen i ekonomi.
  • Minst sju års arbetslivserfarenhet där du har verkat nära affären.
  • Behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Meriterande kunskaper för rollen är;
  • Erfarenhet från en roll inom konsultbranschen eller it-branschen
  • Kunskaper inom Qlickview och PowerBI

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Emilia Lantz, Regional Business Controller, via emilia.lantz@atea.se alternativt, Anna Kolvik Kiotseridis, ansvarig rekryterare, via anna.kolvik-kiotseridis@atea.se Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb