CGI

System Owner

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 9 april 2021
Stängs
den 28 maj 2021
Ref:
J0421-0202
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Inom affärsområdet HRM Private & BPO levererar vi tjänster och lösningar inom HR-, schemaplanering och lön till kunder inom privat sektor. Produkten POL är marknadsledare och en etablerad lösning som täcker alla delar av HR-området och är ett system som CGI har utvecklat själva.

Vi etablerar nu en ny nyckelroll - Systemägare POL. Systemägaren kommer att verka inom och mellan funktionerna Product management, Development och Technical Operations och ha ägandeskap av den tekniska plattformen som produkten verkar på. Vi söker dig som har ett stort teknikintresse med lång erfarenhet och både bred och djup teknisk kompetens. Rollen agerar framförallt internt men deltar och leder även samtal med kunder som en Subject Matter Expert (SME) för POL:s tekniska struktur.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som systemägare ansvarar du för den tekniska plattformen inom SaaS och dess omgivande miljöer, inkluderat integrationer och samverkan med andra tekniska plattformar. Detta inkluderar bland annat nätverk och kommunikation (intern/extern), servrar, brandväggar, säkerhetskopiering, ADFS, loggning och övervakning av systemet.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med våra arkitekter och utvecklingsteam men även med våra TechOps och DevOps funktioner som ansvarar för drift av servrar och miljöer som hanterar all extern produktionsdrift samt interna utvecklings och testmiljöer, Devops (TFS), bygge av releaser, dokumentation mm.

Du kommer att arbeta tillsammans med produktchefen och olika produktägare och fungerar som en SME inom ditt domänområde. Du samarbetar även med utvecklingschefen som ansvarar för applikationen och dess utveckling där du i rollen som systemägare säkrar att plattformen uppfyller de standarder som förväntas från CGI och våra kunder.
Rollen är också ansvarig för produkt- och utvecklingsorganisationens krav på vår organisation som ansvarar för vår tekniska maskinpark, GTO, och godkänner och uppdaterar de SLA:er som gäller för GTO, samt säkerställer att de uppdateras med nya krav från produkt och kundåtaganden.

Målet med tillsättning av denna nya roll är att vi ska ha en funktion som ansvarar för att det vi levererar till våra kunder hänger ihop och är i linje med kundens förväntningar. Systemägaren ska i sin roll äga arkitekturen för helheten av våra tjänster och utifrån detta agera kravställare och säkra att leveransen till kund är i linje med behov. Du kommer att rapportera till affärsområdets Produkt- och Utvecklingschef.

Dina arbetsuppgifter

Systemägandeskap
• Ansvarig för plattformens arkitektoniska struktur, design och uppsättning, säkerställande av uppfyllnad mot verksamhetens processer, GTO- och anpassade kundkrav
• Ansvarig för att upprätthålla och hålla POL:s tekniska funktionskrav uppdaterade
• Ansvarig för att säkerställa att underhåll av plattform, installation, support och underhåll genomförs och att relevant dokumentation finns
• Deltar i det övergripande framtagandet av roadmapen för produkten i samarbete med produktägare, utvecklingschef och tekniska arkitekter
• Ansvarig för livscykelhantering av POL:s plattform
• Samarbetar med SaaS SME om användning och design av SaaS-plattformen

Affärsutveckling
• Kapacitetsplanering och prognos
• System SME-stöd till försäljning och anbudsförfrågningar
• Kontaktperson för allt som rör IT, kan vara driftsstörningar, säkerhetsarbete och annat
• Underhålla systemkostnadskontroll och prognoser, ansvarig för att minska och utmana kostnadsuppbyggnad

Säkerhet
• Ansvarig för att produkten uppfyller ESMF:s policy och krav (CGI:s säkerhetsramverk)
• Mottagare av eventuella gap från revisioner och säkerställande av implementation i produktorganisationen

Operations
• SLA hantering mot interna leveranser (t.ex. GTO) och klienter
• CAB-godkännare, ansvarig för ändringsbeslut för plattformen
• IAM-godkännande för åtkomst till miljön

Release Management
• Planera in releasefönster och övergripande plan för POL:s releaser
• Ansvarar för att sätta releaseplanen för halvårs- och månadsreleaser
• Delta i releaseplaneringsmöten och ge översikt över visioner, funktioner och milstolpar
• Underlätta styrgruppens möten
• Dela information om visionen för utvecklingsgruppen
• Vid behov förse ledningsgruppen med rapportering kring releasearbetet

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Till rollen som Systemägare för POL söker vi dig som har såväl djup som bredd i din kompetens och tekniska intresse och som dessutom besitter förmåga att agera och delta i strategiska dialoger.

Din kunskap och erfarenhet ger dig möjlighet att agera både med teknisk detaljkunskap inom infrastruktur samtidigt som du förstår applikationens utmaningar. Du har stort intresse och kunskap om branschstandarder gällande säkerhet, kvalitet, prestanda och olika typer av inloggningar.

Parallellt med din tekniska kompetens tycker du om att delta i och leda samtal med kund, som ett komplement till en kundansvarig. Du trivs när du får hålla en djupare dialog med kunden och gillar att stå upp på mässor, kundevent och i personliga kundmöten för att förklara POL:s väg framåt. Du har en förmåga att balansera kund mot produktens bästa i helhet. Du andas kvalitet och säkerhet, samtidigt som du vill förändra och påverka vår riktning framåt.

De egenskaper som märks tydligast hos dig är ditt driv att arbeta framåt och förbättra produkten samt en kommunikativ ådra som du får utlopp för såväl i internt förbättringsarbete, som i externa dialoger med kund och marknad.

Då många kontakter sker med kollegor runt världen är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift, på engelska och svenska.

Mer om tjänsten
Vill du jobba tillsammans med oss? Vi ser fram emot att få höra ifrån dig! Om du fortfarande har några frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta ansvarig chef Eva von Haartman: eva.vonhaartman@cgi.com. Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Stockholm. Vi arbetar löpande med urval och intervjuer och tillsätter tjänsten så snart vi hittar rätt kandidat. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen till CGI!

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb