Nyfiken IT-specialist som gillar att ge support

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 april 2021
Stängs
den 7 maj 2021
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Drivs du av att arbeta brett inom IT-området med stor möjlighet att möjlighet påverka? Är du en problemlösare och gillar att arbeta i nära samverkan med verksamheten med att utveckla den digitala arbetsplatsen? Lockar dig ett varierat IT-arbete där du varvar systemadministration och 2nd-linesupport? Då kanske du är vår nya kollega.

Om rollen
Vi söker nu en IT-specialist till vår IT-avdelning som består av sju personer, placerade på våra kontor i Stockholm och Göteborg. Vi arbetar brett i våra roller och hjälps åt för att leverera enligt våra mål.

Som IT-specialist kommer du arbeta inom hela IT-området. Ditt arbete blir att driva aktiviteter för att fortlöpande utveckla och förvalta vår IT-plattform så vi kan säkerställa en modern, säker och effektiv IT-miljö. Du kommer arbeta med systemadministration av våra IT-system samt hantera felsökning, problem och 2nd-line supportärenden brett inom flera teknikområden. I rollen ingår också arbete med teknisk IT-säkerhet, användaradministration och enhetshantering (datorer och mobiler) samt att stötta i lokala IT-frågor på kontoret i Stockholm och lösa dem i samarbete med den övriga serviceorganisationen.

Vi har en modern hybrid IT-miljö som består av egen intern IT-drift baserad på VMware och Microsoft Server samt molntjänster i form av Microsoft 365, Azure, Salesforce, Catalyst One med flera. Andra viktiga system är ekonomisystemet Visma PX och labbdatasystemet Labware LIMS.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen har du

  • Relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet inom IT som kan ses som likvärdig
  • Minst tre års erfarenhet av självständigt arbete som IT-specialist/drifttekniker/systemadministratör i modern Microsoft-miljö
  • Dokumenterad erfarenhet av administration, design, drift och förvaltning av Windows Server, Windows 10, Active Directory samt Microsoft 365-applikationer
  • Dokumenterad erfarenhet av problemlösning och att ge 2nd support ibland annat Microsoft 365-applikationer

Du har också grundläggande förståelse av IT-infrastruktur till exempel nätverk, brandväggar, servrar och systemintegrationer. Certifieringar inom Microsofts 365-plattform samt erfarenhet av tekniskt IT-säkerhetsarbete och projektledningsarbete är meriterande. Du talar och skriver god svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper
Som person drivs du av att skapa en enkel vardag för kollegor och kunder, där IT på riktigt stödjer verksamhetens behov. Du gillar att förenkla, automatisera och hitta svaren på kluriga frågor och lösa rotorsaken till problemen. Du arbetar allround och det du inte vet det lär du dig löpande i arbetet. Du har för vana av att samverka i team med olika kompetenser, god erfarenhet att dokumentera ditt arbete och är van att kommunicera med användare och att uttrycka dig väl i text på intranät och i guider till användare. Det är viktigt att du är förändringsinriktad och motiverad av att utvecklas tillsammans med oss. Du har en mycket god förmåga att arbeta självgående, en stor drivkraft och initiativförmåga. Du är tekniskt intresserad och håller dig up-to-date med ny teknik särskilt inom Microsoft-området. Det är positivt om du har ett intresse av samhällsutveckling och hållbarhetsfrågor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om IVL
IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) bedriver forskning och konsultverksamhet inom hela miljö- och hållbarhetsområdet. Våra konsultuppdrag vilar på vetenskaplig grund, vår forskning präglas av tvärvetenskap och systemtänkande. Kundkretsen återfinns inom alla branscher, myndigheter och organisationer. Basen för verksamheten är Sverige och Europa men kunderna finns i hela världen, inte minst i Kina där IVL har haft verksamhet i över 30 år. IVL har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Beijing, Mumbai och Fiskebäckskil. Koncernen omsätter 420 mSEK. Stiftelsen Institutet för Vatten- och Luftvårdsforskning (SIVL), är ensam ägare av IVL och tillsammans med näringslivet och statens myndigheter etableras samverkan i viktiga frågor inom området miljö och hållbar utveckling. I våra styrelser sitter representanter från både näringsliv och statens myndigheter.

Hos IVL arbetar över 340 ingenjörer, kemister, marinbiologer, geologer, beteendevetare, statsvetare och kommunikatörer och många fler. Vi omvandlar vetenskap till verklighet, miljöproblem till möjligheter och linjära processer till cirkulär ekonomi. På så sätt driver vi på omställningen till det hållbara samhället.

Vad vi erbjuder dig
Vi har en relativt liten IT-organisation där vi erbjuder dig stor möjlighet att prova egna idéer och påverka framtida teknikval. Vi arbetar i en kreativ och utvecklande miljö där alla har en stor del eget ansvar och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Som medarbetare på IVL blir du del av en arbetsplats som värdesätter mångfald, samarbete, innovation och engagemang. Här finns en härlig gemenskap med såväl idrottsklubb, konstförening, fester, pubar och andra aktiviteter. Vi sitter i aktivitetsbaserade lokaler. Hos IVL får du möjlighet att arbeta med ditt hållbarhetsengagemang på riktigt!

Övrig information

För ytterligare information kontakta IT-chef Peter Lindén på 010-788 68 69.

Omfattning: Heltid, Tillsvidareanställning

Placeringsort: Stockholm

Vi kommer att utvärdera ansökningar och intervjua kandidater löpande under ansökningsperioden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sista ansökningsdag

2021-05-07

IVL Svenska Miljöinstitutet grundades 1966 av staten och näringslivet gemensamt med syfte att bedriva forskning kring industrins luft- och vattenvårdsfrågor. I dag är vi ett miljöinstitut som fokuserar på långt mycket mer än så. Gemensamt för alla våra uppdrag är ett samspel mellan såväl ekologiska som ekonomiska och sociala perspektiv.

Här arbetar nu 300 ingenjörer, beteendevetare, kemister, marinbiologer, geologer, statsvetare, journalister, affärsutvecklare och ekonomer, för att nämna några. Vi har också en stark specialistkompetens – nästan en tredjedel av våra anställda har doktorerat.

Våra kärnvärden är trovärdighet, framsynthet och helhetsyn. Vår vision är ett hållbart samhälle. Vi driver på omställningen till det hållbara samhället genom att omvandla vetenskap till verklighet, miljöproblem till möjligheter och linjära processer till en cirkulär ekonomi.

Liknande jobb

Liknande jobb