CHEFSARKITEKT FEDERATED MISSION NETWORKING

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 9 april 2021
Stängs
den 17 april 2021
Ref:
23934
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

HKV PROD LEDUND Ledsystsektionen söker en chefsarkitekt för Federated Mission Networking

Befattningen erbjuder
Vi söker nu dig som vill arbeta med bredd och komplexitet av tekniska system som är unik och du kliver på mitt i en verksamhetsmässig, materiell och organisatorisk tillväxt.

Om enheten
HKV PROD LEDUND ansvarar för att planera, leda, följa upp våra system ur samtliga perspektiv. Vi leder utvecklingen av modern och ändamålsenliga system samt förvaltning och vidmakthållande av dagens och framtidens informationssystem för att säkra en sammanhållen ledningskedja med säkra, robusta, tillgängliga och användarvänliga IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ska driva och leda arbetet med att omsätta Försvarsmaktens beslutade strategiska inriktningar med implementering av Federated Mission Networking (FMN). Du skall kunna omsätta detta arkitekturramverk till driftsatta system som gör nytta för uppsatt förmåga. Du kommer leda och inrikta utveckling, drift och förvaltning av de informationssystem som följer FMN ramverket. Systemfloran är mycket komplex och kräver bred kunskap om IT-arkitektur inklusive övergripande kunskaper om telekommunikation. Det kräver också god förståelse för hur man arbetar med informationshantering och informationsarkitektur. Du förväntas utveckla och samordna verksamheten i nära dialog med andra på olika nivåer inom organisationen med fokus på ökad förmåga för Försvarsmakten.

Som chefsarkitekt kommer du inte ha något personalansvar men du behöver ha förmågan att leda och entusiasmera den personal du samarbetar med. Du kommer löpande samverka med stora delar av Försvarsmakten, andra myndigheter inom totalförsvaret och med representanter från andra nationers försvarsmakter.

Kvalifikationer
 • Akademisk examen med inriktning mot systemvetenskap eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
 • Erfarenhet av ledning av storskalig IT-verksamhet inklusive budgetansvar
 • Erfarenhet av Försvarsmakten med arbetsuppgifter inom teknisk förvaltning, godkännande och ackreditering av IT-system
 • Erfarenhet av arbete med FMN instanser i en internationell miljö
 • Erfarenhet av kravanalysarbete
 • Erfarenhet av utveckling, drift och förvaltning av IT
 • Erfarenhet av FMN ramverk och struktur

Meriterande
 • Kunskaper om telekommunikation
 • Erfarenhet av tillämpning av ITIL och PM3
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens ekonomiska styrmodell samt de olika anslag som styr produktionsprocessen
 • Erfarenhet av samverkan och samarbeten på nationell och internationell arena

Personliga egenskaper
Du är:
 • resultat- och målinriktad med hög drivkraft
 • tydlig och förtroendeingivande i ledarskapet
 • öppen för förändringar
 • resultatorienterad och flexibel i arbetet med att anpassa och utveckla verksamheten mot Försvarsmaktens verksamhetsmål
 • noggrann och har en god analytisk förmåga
 • van att arbeta under eget ansvar.

Du har förmågan att:
 • omsätta strategier och visioner i praktisk handling och resultat
 • kunna tänka nytt och se lösningar
 • bygga goda relationer såväl internt som externt samt kunna skapa och upprätthålla förtroende.

Du ska ha god förmåga att kommunicera, hög personlig integritet samt vana av affärskontakter på högre chefsnivå.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare

I Försvarsmakten heter befattningen: Handläggare ledningssystem CF/K CF-4

Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen kontakta: Sektionschef Magnus Kedeby, 08-7887500.

Fackliga företrädare:

OFR/O HKV Arne Nilsson

SACO HKV Camilla Robertsson

Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff

Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-16.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb