Förvaltningsansvarig till Drift- och förvaltningsenheten

Plats
Stockholm eller Östersund
Annonserat
den 12 april 2021
Stängs
den 29 april 2021
Ref:
NV-03019-21
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta för en digitaliserad och hållbar utveckling? Vi står mitt i ett intensivt skede av digitalisering och utveckling av vår verksamhet. Naturvårdsverkets Digitaliseringsavdelning bildades för knappt ett år sedan som ett resultat av myndighetens vilja att samla frågor kring digitalisering och tydliggöra styrningen. Avdelningen har fyra enheter och du kommer att tillhöra Drift och förvaltningsenheten.

Du kommer som förvaltningsområdesansvarig på Naturvårdsverket att tillsammans med verksamheten och våra leverantörer vara en viktig spindel i nätet för vår förvaltning samt säkring av vårt ändamålsenliga IT-stöd. Vi söker dig som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet och de värderingar vi står för. Vi är en arbetsplats med trevliga kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer. Du kommer att välkomnas till ett modernt kontor och ett omväxlande jobb i en organisation med ett viktigt uppdrag.

Du kommer att i team fortsätta utveckla IT-verksamheten och därför kommer en stor del av ditt uppdrag vara att tillsammans med dina kollegor och våra leverantörer skapa goda förutsättningar för samverkan och utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Som förvaltningsområdesansvarig kommer du att tillhöra Drift- och förvaltningsenheten. Enheten ansvarar för förvaltning och drift samt den IT-nära utvecklingen av Naturvårdsverkets IT, samt tekniklösningar och produktval för IT-komponenter som ska förvaltas och finnas i Naturvårdsverkets produktionsmiljö. Vår IT-miljö är outsourcad, och såväl förvaltning liksom utveckling, drift och support levereras främst genom våra strategiska leverantörer. Vi är därför huvudsakligen en beställarorganisation.

Tillsammans med de andra förvaltningsområdesansvarig ansvarar du för planering, prioritering, leverans och uppföljning i enlighet med beslutade förvaltningsplaner som tas fram tillsammans med verksamheten. Du verkställer mål enligt förvaltningsplanen, och säkrar att ingående IT-komponenter är tillgängliga för verksamheten. Du leder arbetet genom att:

-ta fram årlig förvaltningsområdesplan och budget i samverkan med verksamheten, samlar in behov och samordnarverksamhetskrav.

 -initierar förvaltningsaktiviteter, prioriterar och levererar dessa.

-planerar och förbereder inför förvaltning av nya komponenter.

-samverkarmed berörda verksamhetschefer och verksamhetsspecialister.

-resurssäkra och samordna IT-leverantörer.

Du deltar i enhetens fortsatta arbetet med förvaltning och utveckling av arbetssätt, rutiner och processer. Tillsammans med övriga förvaltningsområdesansvariga bidrar du till att fortsatt utveckla Naturvårdsverkets IT-leveranser.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot IT alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
  • Vi ser att du har ett högt leveransfokus och gedigen erfarenhet av att ha arbetat inom förvaltning, gärna i en större organisation.
  • Du har också erfarenhet av projektarbete inom IT, gärna i flera olika roller. Du har tidigare arbetat med leverantörshantering i en outsourcad miljö inklusive erfarenhet av beställning och uppföljning av leveranser.
  • Du skall ha goda kunskaper inom någon etablera förvaltningsmodell samt god förståelse för informationssäkerhet och IT-teknisk säkerhet.
  • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper i ITIL samt erfarenhet av att hantera IT-komponenter ur ett användarperspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har förmåga att leda andra, är prestigelös och gillar att samverka. Du är professionell, lyhörd, flexibel och proaktiv i ditt arbete. Du har även god vana av kommunikation och gillar att kommunicera, såväl med externa leverantörer som med användare.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid. Placeringsort är antingen på vårt kontor i Stockholm, som finns i Hammarby sjöstad eller vårt kontor i Östersund.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Självklart delar du vår värdegrund, där du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2021.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

David Hedberg, tf enhetschef Drift och förvaltning

Ficre Zehaie, facklig representant, ST

Ulla Jennische, facklig representant, Saco


Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb