FRA

Datorhallstekniker

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 12 april 2021
Stängs
den 2 maj 2021
Ref:
2682417
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för ett varierande uppdrag i våra datorhallar. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som datorhallstekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Nu söker vi dig som huvudsakligen vill arbeta som datorhallstekniker med teknikkoordination, att ta emot behov/beställningar, planera och följa upp arbetet kring våra datorhallar. I ditt uppdrag ingår även att arbeta med montering och installering av teknisk utrustning samt se över kapacitetsoptimering och avveckling i datorhallarna. Övervakning och dokumentation är även delar av ditt uppdrag. Tunga lyft förekommer regelbundet i tjänsten.

I rollen ingår att ha ansvar för kontakten med leverantörer, användare och uppdragsledare. På FRA har vi hög sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som i grunden har en gymnasieexamen och som har arbetat med liknande arbetsuppgifter, som ovan beskrivna, i minst ett par år. I övrigt har du goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och du kan, utan problem, ta till dig teknisk dokumentation på engelska. Tjänsten kräver B-körkort.

Utöver ovan krav ser vi det som meriterande om du har erfarenhet från något eller några av följande områden:
  • Utbildning med IT-inriktning
  • Utbildning inom el och kylteknik
  • Övervakning/larmhantering
  • Support och problemlösning
  • Nätverk, koppar- och fiberinstallationer
  • Praktisk erfarenhet av datorhallens infrastruktur såsom kraft, kyla och/eller släcksystem

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande och självständigt söker nya utmaningar inom arbetet. Vi söker dig som har lätt för att planera och strukturera ditt arbete som ändå har lätt att anpassa sig till nya omständigheter. Som person har du lätt för att behålla ditt driv även i mer pressande situationer. Eftersom du i rollen kommer ha många kontaktytor är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, dela med dig av kunskap och erfarenhet samt har förmåga att på eget initiativ vilja hjälpa andra och leverera lösningar på problem.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Henrik Stenberg på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-05-02.
Ange diarienummer 2.1.2:3060/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb