Driftingenjör inriktning nätverksteknik

6 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 12 april 2021
Stängs
den 12 maj 2021
Ref:
23936
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker dig som har flera års erfarenhet av arbete inom nätverksteknik, till tjänsten som Driftingenjör inriktning nätverksteknik, med placering i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
FMTIS ledningsstödsnehet arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra design av nya lösningar, dagliga driftåtgärder, incidenthantering samt driftsättning av ny nätverksutrustning. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat. Du har goda kunskaper inom nätverksdesign av stora campusnät, installation, konfiguration, felsökning och drift av komplexa nätverksmiljöer.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler på Gärdet i Stockholm. Du kommer att arbeta tillsammans i en grupp som sköter nätverket för ett flertal system vilket gör att det är viktigt att ha bred kunskap och du ska vara beredd att arbeta med varierande arbetsuppgifter. En stor del av våra uppdrag bedrivs i projektform där du förväntas agera som teknisk rådgivare och delprojektledare.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Ledningsstödsenheten är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Ledningsstödsenheten har en avdelning som arbetar med drift och underhåll inom server och nätverk där denna tjänst ingår. Vi arbetar processorienterat med stöd av ITIL.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och individuella karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder.
 • Lönetillägg
 • vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller motsvarande kunskaper
 • Goda kunskaper om Ciscos switchar och routrar eller motsvarande kunskaper inom andra fabrikat av nätverksprodukter
 • Aktuell och relevant erfarenhet av design, installation och konfiguration
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande
 • Erfarenhet av brandväggar och krypto
 • Certifiering inom t.ex. CCNA, CCNP, CCIE eller motsvarande

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering. Som person har du ett genuint tekniskt intresse och är en van lagspelare. Arbetsmiljön är öppen och det är viktigt att du har förmåga att se helheten i en utvecklings- och leveransprocess.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresse av och förståelse för IT.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm.

I Försvarsmakten benämns tjänsten Driftingenjör.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilanställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, avdelningschef, Jesper Backman, 08-788 75 00. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, 08-788 75 00.

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
SEKO Matz Felix
OFRS Martin Sparr
OFRO Johan Boo-Nästvall
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-12.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb