Projektledare med teknisk inriktning

Plats
Stockholm eller Östersund
Annonserat
den 13 april 2021
Stängs
den 29 april 2021
Ref:
NV-02323-21
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi står mitt i ett intensivt skede av digitalisering och utveckling av vår verksamhet och bygger samtidigt upp vår interna projektledarkompetens. Därför finns det nu möjligheter både för oss och för dig som är en erfaren projektledare, att jobba med spännande och intressanta uppdrag kopplat till vår verksamhet och den digitala resa vi har startat. 

Vi söker nu dig som har ett tydligt leveransfokus och värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet och de värderingar vi står för.

Vi är en arbetsplats med trevliga kollegor, ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer. Du kommer att välkomnas till ett modernt kontor och ett omväxlande jobb i en organisation med ett viktigt uppdrag.

Dina arbetsuppgifter  

Som projektledare kommer du att tillsammans med andra projektledare på myndigheten driva och leda våra viktigaste och mest prioriterade uppdrag och utvecklingsprojekt med stöd av vår projekt- och utvecklingsmodell. Du kommer att få dina uppdrag av en beställare och självständigt ansvara för att verkställa mål och leveranser genom planering, genomförande och uppföljning. Du levererar till beställare och till förvaltning, samt deltar i arbetet med förvaltning och utveckling av våra arbetssätt, rutiner och processer.

Vår IT-miljö är outsourcad, såväl förvaltning som teknisk utveckling, drift och support. Vi är därför huvudsakligen en beställarorganisation

Din kompetens

Vi söker dig som har examen alternativt universitets/högskoleutbildning inom systemutveckling eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha minst 3 års erfarenhet av projektledning med större komplexa projekt gärna med teknisk inriktning, samt ha en stor vana att arbeta brett med styrning mellan kund och leverantör. För att lyckas i rollen måste du ha ett högt leveransfokus och eget driv samt kunskap om budgetering och uppföljning. Du kommer ges mycket eget ansvar och behöver gilla utmaningar och problemlösning.

Då vi söker flera projektledare och våra projektledare kommer att leda olika typer av uppdrag och projekt är det betydelsefullt och meriterande med olika kompetenser inom gruppen hos våra projektledare.

Ska krav:

  • Dokumenterad projektledarerfarenhet av stora projekt (budgetmässigt 10 mkr)
  • Dokumenterad projektledning inom digitalisering inom statlig verksamhet
  • Systemutvecklarbakgrund eller lösningsarkitektbakgrund (minst 3 år).
  • Dokumenterad erfarenhet av agil utveckling
  • Ha kunskap om portfölj/projektstyrning.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet om LOU samt upphandling/avrop av IT-tjänster liksom informationssäkerhet och GDPR.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du måste ha förmåga att driva saker framåt, vara flexibel, samt gilla att samverka. Du har även god vana av och gillar att kommunicera med såväl externa leverantörer som med interna medarbetare och användare. Det är en stor tillgång om du har en hel del pondus och "skinn på näsan".

Om anställningen   

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Anställningen är tillsvidare på heltid med placering i Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2021.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Else-Marie Karlsson, Enhetschef på it-utvecklingsenheten

Ficre Zehaie, facklig representant, ST

Ulla Jennische, facklig representant, Saco


Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb