Verksamhetsarkitekt till IT-styrningsenheten

Plats
Stockholm eller Östersund
Annonserat
den 13 april 2021
Stängs
den 29 april 2021
Ref:
NV-02748-21
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu dig som vill arbeta som verksamhetsarkitekt med en central roll i vår digitaliseringsresa. Du bidrar till att skapa bra beslutsunderlag till vårt nyinstiftade digitaliseringsråd, är med och bygger upp vår funktion för arkitekturstyrning samt är ett operativt stöd till verksamheten i arkitekturarbete.

Naturvårdsverkets Digitaliseringsavdelning bildades för knappt ett år sedan som ett resultat av myndighetens vilja att samla frågor kring digitalisering och tydliggöra styrningen. Avdelningen har fyra enheter och du kommer att tillhöra It-styrningsenheten.

Förutom ansvar för arkitekturstyrning och verksamhetsarkitektur arbetar vi även med att utveckla och införa portföljstyrning för våra digitaliseringsprojekt. Enheten har ett tydligt uppdrag och en stark drivkraft att öka mognaden inom arkitektur- och portföljstyrning. Det uppnår vi genom ett gott samarbete inom både enheten och avdelningen. Vi ser oss som Naturvårdsverkets ledstång i digitaliseringsarbetet genom att både ge stöd till verksamheten och driva strategiska digitaliseringsfrågor i riktning mot våra mål.

Dina arbetsuppgifter  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

  • Utgöra del av arkitekturstyrningen genom att delta med din kompetens i beredning av och beslut kring arkitekturfrågor och inom olika utvecklingsinsatser
  • Genomföra verksamhetsanalyser
  • Vara en del i arbetet med att utveckla Naturvårdsverkets
  • Bidra till att öka myndighetens mognad inom verksamhetsarkitektur

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • en universitets- eller högskoleutbildning inom till exempel teknik, systemvetenskap eller industriell ekonomi.
  • flera års erfarenhet av att arbeta med verksamhetsarkitektur, gärna inom någon annan myndighet och/eller som konsult.
  • mycket god förmåga att utrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om:

  • du har varit med i flertalet utvecklingsprojekt där du axlat rollen som verksamhetsarkitekt men även arbetat på en mer övergripande nivå med arkitekturstyrning och utveckling av enterprisearkitektur.
  • du har erfarenhet av att tolka och applicera lagstiftning, standarder och ramverk på nationell och internationell nivå till konkret styrning och arkitektur.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du har förmåga att förstå och relatera till verksamhetens syfte, mål och strategier i ditt arbete. Det handlar också om att kunna göra väl motiverade avvägningar mellan uppsatta mål för arkitekturen och tillgängliga medel för att kunna realisera denna. Du behöver också ha en förmåga att kunna lyfta blicken och se till helheten och inte bara till ditt eget ansvarsområde. Du behöver vara flexibel och vant kunna röra dig mellan att se till helheten och dyka ner i detaljer. Som verksamhetsarkitekt finns man till för verksamheten så det är viktigt att vara serviceinriktad och tillgänglig. Du ska god kommunikativ förmåga och kunna förklara komplexa samband för många olika målgrupper på ett enkelt sätt.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2021.

Kontakt 

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Ingrid Ededahl, chef

Ficre Zehaie, facklig representant, ST

Ulla Jennische, facklig representant, Saco


Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb