IT-säkerhetsspecialist till Drift- och förvaltningsenheten

Plats
Stockholm eller Östersund
Annonserat
den 13 april 2021
Stängs
den 29 april 2021
Ref:
NV-02882-21
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en it-säkerhetsspecialist som vill ta sig an en central roll i vår digitaliseringsresa där du ansvarar för IT-säkerhetsarbetet både operativ och strategiskt!

Naturvårdsverkets Digitaliseringsavdelning bildades för knappt ett år sedan som ett resultat av myndighetens vilja att samla frågor kring digitalisering och tydliggöra styrningen. Avdelningen har fyra enheter och du kommer att tillhöra Drift och förvaltningsenheten.

Som IT-säkerhetsspecialist arbetar du med att ta fram, utveckla och verifiera efterlevnad av Naturvårdsverkets IT-säkerhetsramverk. Genom att stödja verksamheten i informationssäkerhetsfrågor skapar du förutsättningar för att alla medarbetare ska förstå IT-säkerhetsområdet och därmed följa framtagna riktlinjer. I ditt arbete genomför du också riskanalyser och omvärldsbevakar IT-säkerhetsområdet för myndighetens räkning.

Du kommer att samverka brett internt med såväl kollegor inom IT som med övriga verksamheten. Du samverkar även med andra myndigheter och organisationer kring informationssäkerhet inom offentlig sektor. Vi kan dessutom erbjuda mycket goda möjligheter för dig att fortsätta utveckla din kompetens inom IT-säkerhet i ett kunnigt och hjälpsamt team.

Vi ser oss som Naturvårdsverkets ledstång i digitaliseringsarbetet genom att både ge stöd till verksamheten och driva operativa och strategiska digitaliseringsfrågor i riktning mot våra mål. Förutom ansvar för IT-säkerhet arbetar enheten även med ansvar för IT-drift och förvaltning där all vår IT är utkontrakterad till strategiska IT-leverantörer.

Dina arbetsuppgifter  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att

  • Definiera och utveckla Naturvårdsverkets IT-säkerhet med utgångspunkt från MSBs riktlinje
  • Delta i, och driva beredning av utvecklingsinsatser som är kopplade till IT-säkerhet och informationssäkerhet
  • Delta i utvecklingsprojekt med koppling till Information och IT-säkerhet
  • Utgöra ett stöd till hela avdelningens arbete inom drift, förvaltning och utveckling inom ditt ansvarsområde
  • Leda IT-säkerhetsarbetet inom myndigheten på strategisk men främst operativ nivå
  • Arbeta i utvecklingsinsatser med specifikationer av it-säkerhetsrelaterade utvecklingsbehov och systemkrav
  • Genomföra GAP-analyser mellan nu- och börlägen inom IT-säkerhet
  • Bidra till att öka myndighetens mognad inom Informationssäkerhet och IT-säkerhet
  • Skapa teknisk design där säkerhetslösningar realiseras, definiera ”baseline” för IT-tekniska skyddsåtgärder som kan appliceras beroende på klassning av information/system

Din kompetens

- Relevant akademisk utbildning
- Minst fem års erfarenhet av att arbeta inom IT-säkerhet- och informationssäkerhetsområdet
- Kunskap om och erfarenhet av praktisk tillämpning av relevanta externa regelverk och standarder inom säkerhetsområdet, exempelvis ISO 27000-serien  - Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande med säkerhetsrelaterade certifieringar såsom CISSP m.fl. Det är också en stor fördel om du har arbetat med tekniskt relaterad IT-säkerhet, exempelvis systemutveckling eller nätverkskommunikation, eftersom vi ser att den tekniska förståelsen ger dig goda möjligheter att förklara varför vi ställer våra respektive IT-säkerhetskrav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och då den här rollen innebär många kontaktytor ser vi att det är viktigt att du är kommunikativ och drivande. Du behöver ha förmågan att arbeta övergripande och målinriktat för att åstadkomma delaktighet och engagemang, men även tydliga resultat. Du har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer både internt och externt, samtidigt som du har ett konsultativt och stödjande arbetssätt.

Det är också viktigt att du på ett lättförståeligt sätt kan kommunicera krav och dess intentioner, samt i dialog med andra fånga upp behov och applicera dem till tekniska lösningar.

Vidare har du en förmåga att förstå och relatera till verksamhetens syfte, mål och strategier i ditt arbete. Du behöver också ha en förmåga att kunna lyfta blicken och se till helheten och inte bara till ditt eget ansvarsområde. Du behöver vara flexibel och vant kunna röra dig mellan att se till helheten och dyka ner i detaljer.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2021.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Mikael Guss, enhetschef Drift- och förvaltningsenheten

Ficre Zehaie, facklig representant, ST

Ulla Jennische, facklig representant, Saco


Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb