Förvaltningsledare IT, PLM (Product Life Management)

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 april 2021
Stängs
den 25 april 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Hos oss på IT-stab får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska och utländska leverantörer. Nu söker vi en förvaltningsledare IT med ansvar för förvaltningsområde PLM (Product Life Management) som bl. a möjliggör materielleveranser till Försvarsmakten. Området omfattar olika typer av logistiksystem samt system för produkthantering, konfigurationshantering, artikelregistrering, materielstruktur etc.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningsledare medverkar och driver du förändringar tillsammans med produktägare, verksamhetsarkitekt och processansvarig samtidigt som du i vissa fall även genomför utveckling av verksamhetsapplikationer. I din roll ingår att verkställa förvaltningsplanens IT-relaterade mål på ett kostnadseffektivt sätt, upprätthålla tillgängligheten av applikationerna enligt överenskommen nivå samt hålla en god styrning och dialog med externa leverantörer. Vidare kommer du att ha ett ekonomiskt ansvar för förvaltningsområdets samlade IT samt leda och fördela arbetsuppgifter för personal som har uppgifter inom förvaltningsområdet, t ex systemförvaltare IT, IT-specialister etc.

Vi söker dig som
Du har Akademisk utbildning inom IT motsvarande civilingenjör/högskoleingenjör eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vidare har du flera års erfarenhet av IT förvaltning, helst inom förvaltningsledning eller projektledning av större IT Projekt. Du har erfarenhet av de vanligaste projektledningsprocesserna och har arbetat med projektverktyg såsom exempelvis MS Project. Vi tror också att det kan vara en fördel av arbete inom större organisationer. Erfarenhet av arbete  med upphandlingar enligt LOU/LUFS och av FMV arbetssätt ser vi som extra meriterande.

Det underlättar ytterligare för dig om du även har:

  • Kunskap av PLM system exvis Teamcenter som berör bl.a. produkt – och strukturhantering, Klassificering av materieldata, materielunderhåll.
  • Informationssystem som stödjer verksamhetsområdet Logistik/resursledningssystem
  • Kunskap eller erfarenhet om FMV eller Försvarsmaktens olika informationssystem för hantering av Logistik.
  • Haft ekonomiskt ansvar för uppdrag eller förvaltning
  • Utarbetat och genomfört förvaltningsplaner
  • medverkat i uppbyggnad av IT förvaltningar
  • arbetslett team
  • erfarenhet av att arbeta med ITIL:s ramverk och discipliner

Som person är ditt ledarskap präglat av förtroende, engagemang samt delaktighet, och du har förmåga att leda samt motivera en grupp människor på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att arbeta tillsammans med andra och din kommunikation är rak och tydlig. Du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplex information. Då uppdraget har krav på att hålla ekonomisk budget så är det viktigt att du har ekonomisk medvetenhet. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska där du producerar dokument av hög kvalitet, och du kan tolka komplicerade språkliga underlag utan större hinder. Vi ser att du är strukturerad och kreativ och vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Stockholm som placeringsort. Tjänsteresor både in- och utrikes förekommer, varför körkort B krävs för tjänsten. FMV tillämpar provanställning och befattningen är inplacerad i säkerhetsskyddsklass. Godkänd registerkontroll och svenskt medborgarskap är en förutsättning för anställning. 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Pia Boström, pia.bostrom@se.experis.com , 0703-14 68 66

Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Elisabeth From], OFR/O [Lars Carlsson] och OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2021-04- 25

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Kontakt:

Pia Boström, Senior Rekryteringskonsult
0703146866
pia.bostrom@se.experis.com

Liknande jobb

Liknande jobb