Lösningsspecialist BI och PowerApps

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 april 2021
Stängs
den 14 maj 2021
Ref:
d6172d7c-46ce-4db4-90da-0427a4d265e5
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du hjälpa oss att förbättra och effektivisera våra BI-plattformar och ytterligare stärka vår förmåga inom Power BI och PowerApps? Vill du arbeta agilt och internationellt med engagerade kollegor? Nu söker vi en lösningsspecialist inom BI och Powerplattformen som vet hur man skapar effektiva och dynamiska lösningar.

WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggnadssektorn med fokus på teknik och analys. Det är en global koncern med kontor i 40 länder och sammanlagt 50 000 medarbetare. Koncernens huvudkontor är baserat i Montreal i Kanada och bolaget är noterat på den kanadensiska börsen. I Sverige har WSP 4200 medarbetare på ett 50-tal kontor med huvudkontor i Stockholm.

Lösningsspecialist BI och PowerApps till IT solutions, WSP

Vill du vara med och arbeta i en internationell verksamhet med en lokal förankring som präglas av innovativt tänkande och gränsöverskridande samarbete över både teknikområden och länder? WSP erbjuder samma personliga service som det lokala bolaget men med internationell expertis och kan genomföra de mest komplexa projekten och hjälpa dess uppdragsgivare att uppnå sina mål. Med bevakning av trender presenteras innovativa idéer där lösningar formar morgondagens samhälle och bidrar till en hållbar utveckling.

Vi behöver nu förstärka vårt team IT Solutions med en lösningsspecialist inom BI. Teamet vidareutvecklar och ansvarar för våra affärssystem och WSP´s interna administrativa system. I din roll kommer du att ansvara för utveckling i WSPs olika beslutsstödsplattformar där QlickSense och Power BI ingår. För att utveckla verksamheten ytterligare kommer du även att jobba med andra Power-plattformar, såsom Power Automate och PowerApps. Du kommer arbeta inom region Norden och Continental Europe där fokus i dagsläget är Norden. Vi arbetar agilt med dagliga standups för förvaltning och vidareutveckling och du ansvarar för och vidareutvecklar våra plattformar inom området. Ditt team består av medlemmar från Indien och Sverige men du har också ett nära samarbete med verksamhetspersoner från våra olika affärsområden. Vi är inne i en större förändringsresa där vi vidareutvecklar vår IT-strategi där du med din erfarenhet kommer bidra till bättre och starkare lösningar.

Några exempel på fokusområden framöver där ditt engagemang blir centralt är:

* Kontinuerligt förbättra våra BI-lösningar i regionen och lösningar baserat på Powerplattformen
* Äga och utveckla färdplanen i regionen för området
* Arbeta nära och med affärsutveckling inom supportfunktioner och affärsområden för att tillhandahålla de bästa lösningarna för att stödja och driva verksamheten
* Definerna och kontinuerligt förbättra hur vi bäst jobbar med utveckling i området i linje med den IT-strategi som för närvarande utvecklas
* Bygga lösningar i föredragna verktyg, för närvarande PowerBI och QlikSense. Även andra Powerplattformar
* Vara huvudkontakt mot WSPs leventatörer inom området BI och hantera deras aktiviteter
* Vara kontaktperson för olika BI-initiativ och funktioner från WSP Global
* Omvärldsbevakning och därmed närvara i relevanta forum

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete med olika beslutsstöd främst PowerBI och QlickSense. Har du erfarenhet och intresse av andra platformar så som PowerAutomate, PowerApps och Office 365 ser vi det extra meriterande. Det är en fördel om du har kunskap och förståelse för hur ett ERP fungerar samt är van att arbeta med verksamheten och förstår deras mål och utmaningar.
Du har en teknisk, systemutvecklings- eller civilekonomisk högskoleexamen eller motsvarande relevant utbildning, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

I rollen kommer delar av arbetet innebära mycket kontakter med och ibland resor till länder i Norden, Europa och även globalt.

Då vi är mitt i en transformation av IT, ser vi att du som person är du öppen för förändringar och tycker att det är motiverande. Vidare är du strukturerad med förmåga att hitta lösningar. Du är öppen och trivs med att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Din positiva attityd och goda kommunikativa förmåga gör dig till en uppskattad person och konstruktiv teamspelare. Vi förutsätter att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar WSP med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com

Sista ansökningsdag är 16 maj 2021, men vi intervjuar löpande så vänta inte med att söka tjänsten!

Välkommen med din ansökan

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb