IT Tekniker - System inom flyg- och stridsledning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 15 april 2021
Stängs
den 16 maj 2021
Ref:
23916
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

FMTIS Ledningsstödsenhet söker en It-tekniker inom flyg- och stridsledning, med placering i Bålsta. Vår huvuduppgift är att sköta daglig drift och underhåll av flyg- och stridsledningssystem, i samtliga beredskapsnivåer, både nationellt och internationellt. Ledningsstödsenheten leds från Stockholm och är geografiskt fördelat på ett flertal orter, däribland Bålsta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av drift och underhåll av system som används inom luft- och stridsledning vid Försvarsmakten. Du ingår i en grupp vars främsta uppgift är att vara det tekniska stödet åt den militära personalen så att högsta möjliga insatsförmåga erhålls.

Du kommer att utmanas i komplexa och stora IT-miljöer där du arbetar med hårdvara och mjukvara tillsammans i grupp, men även självständigt efter att du erhållit utbildning och praktik. Utbildning sker på annan ort.

I rollen ingår att arbeta brett med nätverkskomponenter, förbindelser och serverutrustningar. Stort fokus i allt arbete vi utför är säkerhet och noggrannhet.

Schemalagt arbete på kvällar, nätter, helger samt jourtjänstgöring förekommer. Kortare tjänstgöring på annan ort kan förekomma.

Vi erbjuder dig
Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund. För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:
 • Träningskläder och träning på arbetstid 3 timmar per vecka
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål

Kvalifikationer
 • Lägst 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT-/Teleteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Grundläggande kunskaper inom nätverksteknik
 • Lägst B-körkort
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
 • Någon eller några av nedanstående kompetenser;
  -erfarenhet av serverdrift och driftsupport av Linux/Unix och Windowssystem
  -kunskap om serverutrustningar, nätverkskomponenter, datakommunikation och förbindelser.
  -kunskap och erfarenhet av arbete med IT-säkerhet, IP-telefoni, VMWare och Cisco IOS
  -erfarenhet av stora datamiljöer
 • Arbete med flygsäkerhetspåverkande system
 • Genomförd militär grundutbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har lätt för att behålla ditt lugn i stressiga situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placering: Bålsta

Anställningen är en tillsvidareanställning, som civilt anställd, och inleds med 6 månaders provanställning för dig som f.n. inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Rollen kräver god fysik.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Patrik Bentelius 018-280310 eller Systemledare Patric Lindblom 018-280339

Fackliga representanter:

OFR/O Johan Nestwall-Boo

OFR/S Martin Sparr

SACO Pär Loman

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 21-05-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt löneanspråk.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb