Systemutvecklare till avdelningen It-utveckling

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 16 april 2021
Stängs
den 23 april 2021
Ref:
21-7372
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Finansinspektionen (FI) har under senare år stärkt sitt fokus på digitalisering och it-stöd. Verksamheten har ett allt större behov av att hantera data och för att klara det så behöver vi utveckla metoder, teknik och aktivt förändra arbetssätt.  

Som systemutvecklare på avdelningen It-utveckling kommer du få leda och driva ett systemstöd utifrån en teknisk vision tillsammans med verksamheten. Du kommer också arbeta med att ta fram nya lösningar och gränssnitt i syfte att förbättra vårt arbetssätt, både internt och externt.

Avdelningen It-utveckling ansvarar för nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av myndighetens egenutvecklade och inköpta it-system. Ansvaret omfattar styrning av systemarkitektur, tekniska riktlinjer, rutiner/processer, metoder och verktygsval relaterat till it-utveckling. Avdelningen ansvarar även för att införa och styra FI:s agila arbetssätt.

Du kommer arbeta i ett av våra agila team med fokus på att effektivisera och digitalisera vår process för tillstånd. Det innebär arbete i plattformen Pega samt kringliggande stödsystem som kan vara standardsystem och egenutvecklade i .net/#C. Du kommer fungera som spindeln i nätet med mycket leverantörskontakter, samarbete i våra olika agila team och med verksamheten. I rollen ingår även ett tekniskt ansvar för systemets hela livscykelhantering och vidareutveckling.

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom it eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har grundläggande kunskap om systemarkitektur, SQL och i något kodspråk. Det är en fördel om du har arbetat med automatisering och/eller MS Dynamics. Meriterande är kunskap om infrastruktur, systemlösningar inom finansiell sektor, livscykelhantering av system, design av integrationer, öppen arkitektur, tjänstelager och API. Har du tidigare erfarenhet inom Pega är även det en fördel, du kommer få möjlighet att lära dig systemet under projektets gång.

Vi ser gärna att du har kunskap om det agila arbetssättet och har varit delaktig i en agil transformation. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du framåtblickande och har lätt att anpassa dig till förändringar. Du är initiativtagande och bidrar till gott samarbete. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt likväl som du gör det med ditt agila team och ser till nyttan med varje aktivitet du utför. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa informationen till olika delar inom organisationen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Annika Berg på 08-408 987 66.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 23 april 2021. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Liknande jobb

Liknande jobb