Insatsledare till Network Operations center

4 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 16 april 2021
Stängs
den 10 maj 2021
Ref:
23939
Kategori
Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS, söker Insatsledare till Försvarsmaktens Network Operations Center (NOC), med placering i Bålsta.

Om Verksamheten
Teledriftcentralen ingår i Driftenheten och ansvarar för driftövervakning och driftledning av Försvarsmaktens gemensamma infrastruktur för telekommunikationer - FTN - Försvarets telenät. Avdelningen bedriver huvuddelen av sin verksamhet i Örebro och Bålsta. Denna tjänst är placerad i Bålsta.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Driftledning av FTN ur ett taktiskt/operativt och tekniskt perspektiv.

 • Verka i rollen som insatsledare (VLO) vid TDC genom att sammanställa och rapportera nätens och vissa funktionskedjors taktiska och operativa tillgänglighet

 • Vara med och utveckla driftledningen av FTN för att möta framtidens behov

 • Vara ett stöd till staben och andra enheter i förbandet inom ditt kompetensområde

 • Samverka med andra förband inför insats och övning

 • Representera avdelningen i arbets- och projektgrupper samt interna och externa funktionsmöten

 • Ingå i avdelningens ledningsgrupp

Kvalifikationer

 • Officer OF-1 eller Specialistofficer OR 6

 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

 • B-körkort

Meriterande

 • Ledningssystemofficer, sambandsofficer eller teknisk officer

 • Goda kunskaper om Försvarsmaktens ledningssystem

 • Erfarenhet av IT/Tele-relaterade arbetsuppgifter

 • Utbildning inom telesystem

 • Utbildning inom IT-system

 • Utbildning inom radarsystem

Personliga egenskaper
Vi ser att du som du som söker tycker om att ge service och att finna lösningar på problem. Du är drive, vana att ta egna initiativ och arbetar strukturerat samt har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga, men även en mycket god förmåga att arbeta självständigt. Du har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med såväl interna som externa kontakter. Att visa respekt för andra och samarbeta för att tillsammans nå bästa resultat är din utgångspunkt. Du har förmågan att prioritera och modet att välja bort.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Bålsta.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten omfattar inget personalansvar.

Tjänsten omfattar 40h arbetsvecka, 0730 - 1600, 30 min lunch. Jour, beredskap, övertid och FM-dygn tillämpas enligt avtal.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Conny Olsson (nås via växeln på telefonnummer 019-39 35 00).

Fackliga företrädare:
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-10.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb