IT-tekniker till IT-enheten på Krokoms kommun

Rekryterare
Experis
Plats
Krokom
Annonserat
den 19 april 2021
Stängs
den 8 juni 2021
Ref:
c299288a-9496-40e2-b1a5-d2ed1bc113cf
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med och digitalisera och utveckla vår IT-miljö? Vi söker en driven IT-tekniker till IT-enhetens infrastrukturteam som vill vara med och bidra till Krokoms växtkraft. Vi kan erbjuda dig ett varierat arbete där du får vara en nyckelperson i utvecklingen av kommunens IT-infrastruktur. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad!

Värdegrund och växtkraft
Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord
 • Välkomnande - Här är alla välkomna!
 • Modig - Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
 • Nära - Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
 • Pålitlig - Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft - för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Om tjänsten
IT-enheten ansvarar för det centrala IT-stödet till kommunens verksamheter med drift, support och utveckling av IT-miljö, telefoni och bredband. Enheten är organiserad inom kommunledningsförvaltningen och består för närvarande av 12 medarbetare i rollerna IT-tekniker, IT-samordnare och IT-chef. Inom IT-enheten arbetar vi i team där infrastrukturteamet fokuserar på drift och utveckling av IT-infrastruktur och kundteamet fokuserar på kundstöd och den användarnära IT-miljön.

Som IT-tekniker i infrastrukturteamet är du en nyckelperson i arbetet med drift, underhåll och utveckling av kommunens IT-infrastruktur inom datacenter, nätverk, servers, system och infrastrukturtjänster. Tillsammans med IT-enhetens medarbetare bidrar du i en verksamhetsdriven digitalisering och utveckling samt verkar för att IT-miljön är säker, optimal och kostnadseffektiv i ett verksamhetsperspektiv med en centraliserad IT-drift.

Att arbeta som IT-tekniker hos oss
Du agerar som konsult, specialist och problemlösare och levererar ett professionellt och serviceinriktat arbete vid införande, utveckling, förvaltning och användning av IT-infrastruktur, system och tjänster. Du gör det genom dialog och samverkan med kollegor, representanter från verksamheten, beslutsfattare och leverantörer i olika arbetsgrupper och projekt.

Du kommer att driva, leda och kvalitetssäkra olika projekt inom införande och utveckling av IT-infrastruktur, system och tjänster. Du kommer att ansvara för förvaltning av ett eller flera objekt inom IT-infrastrukturen. Du kommer att installera, konfigurera och dokumentera, ge information och rådgivning, administrera och övervaka, inventera, planera, ta fram beslutsunderlag och beställa.

Din kompetens
Du har en flerårig arbetslivserfarenhet inom IT-driftområdet. Troligen har du en IT-teknisk utbildning på lägst gymnasienivå, en bred IT-kompetens kombinerat med en specialistkompetens eller en annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För att lyckas i uppdraget är du drivande och initiativtagande. Du tar stort eget ansvar och trivs att arbeta både självständigt och i team. Du har god samarbetsförmåga och känner dig bekväm att prata med och inför olika grupper.

Du ska ha god kompetens och dokumenterad erfarenhet inom flera av följande områden:
 • Microsoft Windows server 2016 och senare
 • Microsoft Active Directory och GPO
 • Microsofts molntjänster, Microsoft 365/Office 365 och Azure
 • Nätverksteknik i trådbundna och trådlösa nät med installation av switchar och accesspunkter.
 • VMware virtualiserade servermiljöer
 • HPE servermiljöer

Det är också meriterande om du har kompetens inom något av följande områden:
 • Microsoft SCCM, WSUS, SQL Server
 • Federation, certifikat och SSO
 • IT-säkerhet, behörighet och åtkomstkontroll, IDM, IAM
 • HPE/Aruba switchar, accesspunkter, AirWave och ClearPass
 • DNS, brandväggar och övervakning
 • VPN och fjärråtkomstlösningar
 • Powershell och liknande skriptverktyg
 • Paketering och distribution av programvara
 • Micro Focus (f.d. Novell)
 • Linux
 • Change Management

Du arbetar strukturerat och målinriktat med förbättring i fokus. Du ser helheten, har lätt för att prioritera samtidigt som du är flexibel och levererar i tid.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, kan kommunicera på IT-teknisk nivå och samtidigt göra detta begripligt för andra.

B-körkort är ett krav.

Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt lag (2018:585) säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövning med registerkontroll och bakgrundkontroll genomförs på slutkandidat.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0640-161 00.

Ansökan och kontakt
Du söker tjänsten via jeffersonwells.se, där du laddar upp ditt svenska CV och personliga brev i pdf-format. Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Rosmari Hagström på 073-028 70 40 alternativt via rosmari.hagstrom@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är: 6 juni 2021
Vi välkomnar din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb