Supporttekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 april 2021
Stängs
den 17 maj 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en problemlösare, som brinner för IT och service? Då är du kanske en av våra nya kollegor på Säkerhetspolisen.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-17
Referensnummer: 2021-5890

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Som supporttekniker kommer du ansvara för att lösa användarnas IT-relaterade problem på ett metodiskt sätt tillsammans med dina kollegor. Du tar emot ärenden via telefon och system eller via besök av användare. Ärendena kan innefatta felsökning i mjukvara eller hårdvara samt kringutrustning. I tjänsten förekommer resor inom Sverige.

Rollen passar dig som har ett IT- och kundserviceintresse. För att trivas är det viktigt att du är intresserad av och tycker om att arbeta i team.

Det finns många olika yrken och kompetenser inom Säkerhetspolisen. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och för att kunna hantera komplexiteten i vårt uppdrag och vi förväntar oss det bästa av varandra. Ibland har vi dagar med skarpt läge, hög puls och intensitet. Andra perioder är det ett mer lågintensivt framåtblickande arbete som gäller. Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid. Det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på arbetet och det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra.


Din kompetens

Vi söker dig som har minst två års vana av IT-supportarbete. Du har avslutad gymnasieutbildning med inriktning på IT och godkända betyg. Utöver detta har du även kunskap om Officepaketet, Windows 10, AD samt mobila enheter. Dessutom har du goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Meriterande för tjänsten är om du har körkort med B-behörighet. Har du även ITIL-certifiering och kunskap om nätverk ser vi detta som ytterligare ett plus.


Dina egenskaper

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker dig som har stor social kompetens. Du har lätt för att samarbeta och en förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och i grupp. Du är en engagerad lagspelare som är initiativrik, prestigelös, pedagogisk och strukturerad.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 63. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021–5890. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-17.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb