Informationssäkerhetsspecialist

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 april 2021
Stängs
den 17 maj 2021
Ref:
2021-3187
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för informationssäkerhet, vill vara en del av att säkerställa att säkerhetsskyddet är på topp för Sveriges mest skyddsvärda verksamheter? Då är du kanske en av våra nya medarbetare som vi söker för tjänsten som informationssäkerhetsspecialist på Säkerhetspolisen.
 

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.
 

Ditt uppdrag

Som informationssäkerhetsspecialist vid Säkerhetspolisen kommer du arbeta med granskning av samhällets mest skyddsvärda verksamheter i syfte att identifiera brister i informationssäkerhetsarbetet. Du kommer även ha med din specialistkompetens vid rådgivning och stöd i säkerhetsskyddsfrågor hos säkerhetskänsliga verksamheter såväl som i stöd till myndighetens interna säkerhetsarbete.

Din specialistkompetens kommer även till nytta i säkerhetspolisens hantering av IT-incidenter som myndigheter och enskilda som bedriver säkerhetskänslig verksamhet, rapporterar in till Säkerhetspolisen.

En viktig del av arbetsuppgifterna kommer att vara att kontinuerligt utveckla säkerhetsskyddet i syfte att säkerställa att skyddet av Sveriges säkerhet är aktuellt och möter förändringar i hotet. Du kommer omvandla styrande lagar och regler till vägledning och delta i Säkerhetspolisens föreskriftsarbete. Därutöver kommer du även med din kompetens bidra i myndighetens remissarbete för att bidra till arbetet med lagar och regelverk avseende informationssäkerhet.

I din roll ingår att samverka både på en nationell och internationell nivå där du kan komma att delta i olika samverkansforum och arbetsgrupper. Därtill kommer du även att informera, utbilda samt föreläsa inom informationssäkerhetsområdet.

Våra arbetsuppgifter kräver ett öppet förhållningssätt där vi samarbetar och lär av varandra, vilket gör oss bra på vårt arbete. Det behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag och för att ligga steget före.

Vi kan i gengäld erbjuda goda möjligheter till att hitta en balans mellan privatliv och arbetsliv. Likaså goda möjligheter till personlig utveckling och kompetensbyggande, samt spännande uppdrag inom många olika sektorer. Om du vill arbeta med drivna kollegor i ett händelserikt uppdrag - då kommer du att trivas hos oss! Kort och gott, för oss är det viktigt att alla medarbetare utvecklas och mår bra.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm, men resor inom och ibland utanför Sverige förekommer.


Din kompetens

Vi söker nu dig som har en relevant utbildning på högskolenivå, alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet från arbete med informationssäkerhet när det gäller kravställning, implementation och kunskap om sårbarheter samt skyddsåtgärder. God kunskap om gällande lagar, regler och standarder inom informationssäkerhetsområdet är ett krav för att passa i denna roll.

För att lyckas i rollen har du sannolikt arbetat som specialist inom informationssäkerhetsområdet och har dessutom god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Meriterande för tjänsten är om du har certifieringar som exempelvis CISSP, CISA eller CISM. Erfarenhet av säkerhetsskydd och systematiskt informationssäkerhetsarbete gällande styrning av en verksamhets säkerhetsarbete skattas högt. Vi ser gärna att du har god teknikförståelse då arbetsuppgifterna till del består i att analysera styrdokument och tekniska granskningsrapporter.


Dina egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god analytisk förmåga. Du kan delge information på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. För att passa i rollen kan du förklara informationssäkerhetsfrågor på ett lättförståeligt sätt för såväl tekniker som ledning. Utöver detta är du lösningsorienterad och öppen för att lära nya saker. Självklart har du ett genuint intresse för informationssäkerhetsområdet.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 84 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.
 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-3187. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-17.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)
 

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-17
Referensnummer: 2021-3187

Liknande jobb

Liknande jobb