Medicinteknisk ingenjör/IT tekniker till Enheten Systemteknik på Karolinska Universitetssjukhuset

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 april 2021
Stängs
den 18 maj 2021
Ref:
175688
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med där allt händer? Karolinska Universitetssjukhuset lever in en ständig förändring och ambitionerna är höga. Vi ska mäta oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården där tekniken är en given medspelare.

 

Om verksamheten
Enheten Systemteknik ingår i verksamhetsområdet MT & IT Drift och Support som ingår i Stab Vårdstöd och Teknik. Vi samarbetar aktivt med övriga enheter inom Karolinska samt med Region Stockholm, KI och KTH. MT & IT Drift och Support har cirka 140 anställda och finns i huvudsak i Solna och Huddinge. Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar: Ansvar - Medmänsklighet – Helhetssyn.

Enheten Systemteknik tillhandahåller en korrekt, tillförlitlig och säker teknisk miljö för vården på ett effektivt och pålitligt sätt. Systemteknik ansvarar för drift och support av en stor mängd olika utrustningar och system däribland ett antal som tillhör Region Stockholms mest kritiska. Systemteknik ansvar för cirka 900 medicintekniska datorer som används inom sjukhusets olika verksamheter. Vi efterföljer Medicintekniska regelverk och standarder såväl som IT-regelverk och standarder. Vår ambition är att ständigt förbättra oss för att upprätthålla hög patientsäkerhet. Med stöd av ny teknik kan vi effektivisera vårt arbete och bidra till högre kvalitet för vården.

Om tjänsten
Arbetet genomförs i en omväxlande miljö med stor variation av både arbetsuppgifter och verksamhetsområden tillsammans med vården, förvaltningar och leverantörer. Systemteknik tillhandahåller IT-infrastruktur för medicintekniska system vilket inkluderar lagring, backup, katalogtjänst, uppdateringar, övervakning och övriga tjänster som krävs för att underhålla en väl fungerande IT-miljö.

Rollen omfattar såväl operativ som strategiskt arbete. Förutom det operativa arbetet kommer du vara delaktig i planering, underhåll, förändringshantering, utveckling, problemlösning och dokumentation. Du kommer få möjlighet att ingå i systemförvaltningar av medicintekniska system såväl som förvaltning av IT-infrastruktur med tillhörande tjänster såsom server- & tjänstekluster, databaser, datalagring, klient- och servermanagering, övervakning, logganalys, automatisering och andra IT-lösningar.

I det dagliga arbetet kommer du få jobba med flera olika yrkeskategorier inom vården i en grupp med 20 drivna och trevliga kollegor med bred kompetens och lång erfarenhet inom området. Drift sker i interna datahallar på flera orter. Miljön är blandad med olika versioner av Windows och Linux på fysisk- och virtualiserad hårdvara såväl som containerbaserade (kubernetes/docker) tjänster – som vi inom kort kommer genomföra en större utbyggnad av. Vi tillämpar flextid.

Vi söker
Då arbetet dagligen innebär kontakter med intressenter, leverantörer och medarbetare är det viktigt med en god kommunikationsförmåga, god serviceanda och ett positivt bemötande. Du ser rutiner och dokumentation som en viktig del av arbetet och har förmåga att kunna planera din arbetsdag så effektivt som möjligt. Viktiga personliga egenskaper är ansvarstagande, analytisk, social, noggrann och strukturerad. Du kan hantera många olika ärenden samtidigt. Du är en problemlösare som alltid sätter vården i fokus. Du har mycket goda IT kunskaper och är genuint intresserad av IT och teknik och tycker att det är givande och viktigt att arbeta för hälso- & sjukvården.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Vi ser att du har högskole-/civilingenjörsexamen inom IT eller Medicinsk Teknik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet som kan bedömas relevant samt flerårig arbetslivserfarenhet inom området.

Vidare ska du ha:

 • Mycket goda kunskaper inom administration av Windows Server och/eller Linux/Unix
 • Goda eller mycket goda kunskaper inom databasadministration (SQL)
 • Goda kunskaper inom nätverk (TCP/IP, routing, switching)
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande att du har arbetslivserfarenhet samt mycket goda kunskaper inom flera av följande områden:

 • Containers och orkestrering (Kubernetes, Docker)
 • OpenShift
 • Big data system (HDFS), Software defined storage och objektbaserad lagring
 • Logginsamling, Logghantering, loggbearbetning (t.ex. mha ElasticSearch, ELK, Graylog, Logstash, Splunk)
 • Automatisering via t.ex. Ansible, Chef, Puppet, Vagrant
 • Programmerings- och/eller skriptspråk såsom C#, Java, Go, PHP, Powershell, Bash, Python
 • Lastbalansering & Proxy (NetScaler, T5, HA-Proxy, WinGate)
 • Klustring av Windows och Linux
 • Nätverkskonfiguration och avancerad felsökning
 • Virtualisering av servrar och applikationer via VMware, Hyper-V, KVM, Citrix
 • Hårdvara - Servrar, Nätverkskomponenter/SAN, centraliserade lagringsenheter, etc
 • Central lagring/SAN, backup, block- & fillagring samt share- och filrättigheter
 • Windows klientmjukvara och operativsystem
 • Active Directory samt styrning via GPO
 • PKI/Certifikathantering och felsökning
 • Databasadministation av MySQL, MongoDB, MariaDB och/eller PostgreSQL
 • Applikationsservrar såsom IIS, Apache, nGinx
 • System Center-produkterna med fokus på SCCM/MEM
 • Arbeta utifrån ITIL
 • ITIL 4 Certifiering

Om rekryteringsprocessen
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. CV
2. Personligt brev

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Vi på Karolinska vill generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! För att lyckas med det så behöver våra verksamheter också professionella stödfunktioner. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb