CGI

BI-utvecklare

Rekryterare
CGI
Plats
Göteborg, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Karlstad, Karlskrona, , Sweden
Annonserat
den 21 april 2021
Stängs
den 20 juni 2021
Ref:
J1220-0645
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi. Genom djup branschkunskap och en förståelse för kundens utmaningar, bidrar vi med insikter för att skapa hållbara resultat. Vi finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm.

Vi söker BI-utvecklare till flera av våra lokala kontor
Behovet av dataanalys har aldrig varit så stort som nu och behovet bara växer i takt med att företag och myndigheter samlar på sig mer och mer data. Arbetet som BI-utvecklare har gått från att hantera klassisk transaktionsdata till att även hantera data från uppkopplade enheter, sociala plattformar, satellitdata mm. Med dagens instrument som AI och machine learning så går Business Intelligence mer från att se på vad som har hänt till att förutspå vad som kommer att hända.

Att jobba som BI-utvecklare på CGI
Som BI-utvecklare på CGI har man både möjlighet att jobba självständigt ute hos kund eller i team-leveranser vilket skapar förutsättning att utvecklas på olika plan. Några exempel på branscher vi jobbar inom är fordon, bank, logistik, retail, energi och offentlig verksamhet.

De vanligaste arbetsuppgifterna vi som BI-utvecklare har är att hjälpa våra kunder sätta upp ett datalager och alla ETL flöden som krävs för att underhålla lösningen. Vi sitter ofta i tät dialog med verksamheten och lyssnar på deras krav om analysbehov och bygger sedan modeller och rapporter som uppfyller dessa behov. De vanligaste analysverktygen vi jobbar med är Power BI och Qlik, där Power BI blivit allt mer populärt på senare år. Kunderna har i de flesta fall låg till måttlig kunskap inom dessa verktyg så för att leverera en lyckad lösning som används av så många som möjligt innebär det oftast utbildning av anställda och eftermarknads-support, vilket vi också stöttar med.

Personlig utveckling är något som värdesätts och prioriteras på CGI. Inte bara för att det är en förutsättning för att ligga i framkant som företag men också för att det skapar personligt värde för alla konsulter. På CGI har vi har många olika utbildningsområden och kanaler där vi sprider kunskap både genom interna kurser, lunchföreläsningar och olika typer av forum.

Vill du ta ditt nästa steg inom BI-utveckling hos oss?
Nu söker vi BI-utvecklare till flera av våra lokala kontor. Vi söker dig som har några års erfarenhet av just BI-utveckling och som vill ta ditt nästa steg i utvecklingen tillsammans med oss. För att lyckas i rollen behöver du kunna kommunicera på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Låter det intressant?
Då vill vi att du skickar in ditt cv tillsammans med information om vilket eller vilka av våra kontor du är intresserad av att arbeta på. Vi tar emot ansökningar till och med den 20 juni 2021 men vi vill gärna ha in din redan idag.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.