Driftspecialist till Must

5 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 22 april 2021
Stängs
den 23 maj 2021
Ref:
24032
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.
Vi förstärker Teknikavdelningen på IHK och söker därför Driftspecialister. Brinner du för att drifta spännande system med höga säkerhetskrav och ge stöd till användare med hög teknikmognad? Är du självgående och har viljan att påverka? Vill du vara med på resan att utveckla IHK till ett kompetenscentrum för underrättelse- och säkerhetsförmågan inom Must rörande IT och informationshantering? Vill du vara med och påverka i en ung organisation som växer snabbt? Vill du vara med och stötta Must operativa verksamhet? Då skall du söka tjänsten som Driftspecialist hos oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av Systemsektionen som har mycket varierande uppgifter med tonvikt på drift och förvaltning av små och medelstora IT-system med högt ställda krav på säkerhet. Du kommer att arbeta med drift och support primärt i Windows-miljö. Arbetet utförs både enskilt och i grupp. Tjänsten kräver att du följer med i utvecklingen och därför ser vi omvärldsbevakning, kontinuerlig vidareutbildning inom verksamhetsområdet och möjlighet till besök på konferenser, mässor m.m. som en naturlig del i arbetet.

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och har en stark motivation att ständigt lära dig mer och ta egna initiativ. Du har även ett gediget intresse för teknik i allmänhet och IT i synnerhet samt ett högt säkerhetsmedvetande. Som person är du ansvarstagande, har god förmåga och vilja att strukturera, driva samt dokumentera ditt arbete. Du är också engagerad, vill kunna påverka och förbättra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
  • Minst tre års aktuell yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Aktuell yrkeserfarenhet av drift och support i Microsoft Windows server- och klientmiljö
  • Aktuell yrkeserfarenhet av nätverk och IT-infrastruktur
  • God förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift

Meriterande
  • Erfarenhet från liknande arbete inom Försvarsmakten
  • Yrkeserfarenhet av nätverk motsvarande Cisco nivå ICND1/ICND2
  • Erfarenhet av virtualisering, VMware och/eller Citrix
  • Erfarenhet av Linux, Red Hat Enterprise Linux och/eller CentOS
  • Körkort för personbil (B-körkort)

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för både civil och militär personal.

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Driftspecialist IHK" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-05-23. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb