Specialistsäljare med fokus inom Datacenter & Cloud.

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö/Helsingborg/Kristianstad
Annonserat
den 11 februari 2021
Stängs
den 21 maj 2021
Ref:
147828
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur
Känner du att du blir lite extra exalterad när du får prata om it och teknik? Är du en person med ett starkt driv att lära dig och utvecklas mer inom it och som dessutom har ett intresse och en ådra för försäljning? Är du intresserad av att arbeta i en roll där du får möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med några av de tyngsta namnen i it-branschen? Då är detta en unik chans för dig! Just nu söker vi på Atea i Region Syd dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på Datacenter och Cloud. Kanske sitter du som konsult idag men vill ge rådgivning och sälj en chans istället? Kanske du är säljare med ett brinnande intresse för teknik, molnlösninga och/eller Datacenterlösningar? Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.

Din roll i laget
I denna roll kommer du att komma in i ett tätt sammansvetsat och mycket kompetent gäng, där du genom mentorskap och utbildning får växa. Teamet jobbar med inriktning mot Datacenter (moln, server, storage, backup, drift etc.), Nätverk/Komunikation (nätverkslösningar, brandväggar, IoT etc.), och IT-säkerhetslösningar. Din roll som Specialistsäljare innebär att du kommer att driva och utveckla vår affär mot våra kunder i Region Syd. Ditt fokus kommer vara på Datacenter och att hjälpa våra kunder i deras utveckling av nuvarande miljöer, men även hjälpa dem på resan mot Digitalisering och IoT-lösningar. I detta team finns en stolthet i att presentera den bästa lösningen för kunden och detta görs i samråd med några av branschens vassaste IT-konsulter.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Du är affärsmässig, självständig, utåtriktad och har en förmåga att få med dig både kunden och den interna organisationen. Du har en passion för affärsmannaskap och förmåga att identifiera affärsmöjligheter genom att förstå kundernas behov. Att inge förtroende är viktigt, likväl som att kunna hantera förhandlingar kring affärsmässiga villkor. Vidare besitter du förmågan att inspirera, både kundteam och kunden. Förmåga att uttrycka dig professionellt och övertygande i både tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav. Andra viktiga egenskaper är förmågan att skapa struktur för att kunna driva affärsmöjligheter från början till slut och samtidigt koordinera andras arbeten för att säkerställa ett högkvalitativt slutresultat. Du bör ha övergripande förståelse för verksamhet, finanser, produkter/tjänster, marknaden och de behov/utmaningar som kunden har. Du bör ha erfarenhet av arbete med framtagning av lösningsförslag inom datacenterområdet och erfarenhet inom framförallt Cisco Systems, Dell samt HPE.

För att lyckas i tjänsten som Specialistsäljare inom Datacenter & Cloud bör du ha följande kompetenser:
  • Kunskap kring Datacenter/Hyperkonvergeradt/Server (Cisco, Dell/EMC, HPE, IBM, Nutanix, VM-ware och liknande)
  • Erfarenhet från lösningsframtagning och försäljning av datacenterlösningar, on-prem- samt molnlösningar
  • Kunskaper inom Microsoft Azure och/eller AWS
  • Goda relationer och erfarenhet av samarbete med Cisco Systems, Dell och HPE
  • Kunskap inom backuplösningar
  • Kunskap inom virtualiseringsplattformar
  • Stort intresse för kunders verksamhet
  • Förmåga att delegera och följa upp kollegors arbete
  • God samarbetsförmåga En lagspelare
  • En nyfikenhet och ett driv att vilja lära sig och utvecklas och förändras


Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Ansök och bli en av oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Philip Island, Affärsområdeschef, Hybrid Platform, via Philip.Island@atea.se Vi kommer påbörjaurval löpande, annonsenavpublicerasnär vi har rätt person på plats.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb