Skolverket söker junior Javautvecklare

3 dagar kvar

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 april 2021
Stängs
den 9 maj 2021
Ref:
2021:904
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Till enheten för förvaltning och systemutvecklings söker vi nu en junior systemutvecklare inom Java. 

Om arbetet
Vi söker dig som brinner för systemutveckling och har en stark vilja att lära dig nytt. Rollen innebär att du som systemutvecklare kommer att hantera data från databaser, integrationer, backend-tjänster och användargränssnitt. Du kommer att arbeta i ett team där arbetsuppgifterna innebär både förvaltning och nyutveckling av system och applikationer. Arbetet bedrivs agilt där teamet består av både utvecklare och testare.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har: 

  • akademisk utbildning med inriktning mot systemutveckling eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • minst två års erfarenhet av utveckling inom Java, Spring Framework och Spring Boot
  • erfarenhet och intresse av agila utvecklingsmetoder, framför allt SCRUM
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet och kunskap av relationsdatabaser
  • erfarenhet och kunskap om GIT
  • erfarenhet av arbete med flera ramverk och verktyg som JEE t.ex JAXB, JPA, REST, SOAP.
  • arbetat med kontinuerlig integration med hjälp av Jenkins
  • erfarenhet av front-end-utveckling (Angular, JavaScript)

Som person är du noggrann, positiv och är bra på att ta initiativ. Du har ett strukturerat arbetssätt, besitter god förmåga att planera ditt arbete och är en fena på att lösa problem. Vidare är du prestigelös och vill testa på nya utmaningar. Vi värdesätter din förmåga att arbeta i team och din vilja att ständigt utvecklas som systemutvecklare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?
Avdelningen för verksamhetsutvecklingsstöds uppdrag är att skapa förutsättningar för Skolverkets verksamhetsutveckling. I uppdraget ingår att säkerställa att myndighetens verksamhetsutveckling och digitalisering kan bedrivas på ett sammanhållet, effektivt och ändamålsenligt sätt. Avdelningen ska även bidra till att myndigheten moderniseras och utvecklas med utgångspunkt i en mognande processorientering.

Enheten för förvaltning och systemutveckling ansvarar för applikationsförvaltning och utveckling av system, där enheten stödjer från kravanalys, design, utveckling och testning till driftsättning. Skolverkets applikationsutveckling sker agilt och vi arbetar och utvecklar i enlighet med DevOps-filosofin. Huvudsakliga verktyg som används i systemutvecklingen är Java och Spring Framework. Enheten har metodansvar för agil utvecklingsmetodik, kravhantering, testning och användarcentrerad design (UX).

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 9 maj 2021. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Solna Business Park och det finns möjlighet att arbeta på distans.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Kontaktpersoner

Serena Granlund
Enhetschef
08-5273 36 19
serena.granlund@skolverket.se

Erika Flodström
erika.flodstrom@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb