Polismyndigheten

Systemutvecklare till polisens e-tjänster, Norrköping

Förfaller i dag

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Östergötlands län
Annonserat
den 16 april 2021
Stängs
den 6 maj 2021
Ref:
C53640/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss får du möjlighet använda ditt tekniska kunnande och din problemlösningsförmåga för att utveckla system som bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten. Just nu söker vi flera nya medarbetare till vårt team.

Arbetsplatsbeskrivning
På Polismyndigheten arbetar ca 34 000 medarbetare varav it-avdelningen består av ca 1 000 anställda som ansvarar för all it som tillhandahålls av myndigheten. Hos gruppen e-tjänster kommer du ingå i ett team som har ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av Polismyndighetens e-tjänster. Vi tillhandahåller många olika typer av e-tjänster från brottsanmälan till det brottsförebyggandeområdet, du kommer därmed få möjligheten att arbeta med experter från flera olika delar av verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Som systemutvecklare hos oss kommer du arbeta med att utveckla nya e-tjänster samtidigt ta ansvar för att underhålla våra existerade produkter. Teamet arbetar testdrivet och levererar kontinuerligt enligt continuous deployment. Vid utveckling används exempelvis Angular, Java, Spring och Docker. Vi arbetar enligt agila principer och ser det som en självklarhet att vi hjälper varandra för att leverera snygga, högkvalitativa lösningar. Du kommer få engagerade kollegor och en miljö som främjar lärande och utveckling. Under våra återkommande innovations- och kompetensutvecklingsdagar får du även möjligheten att undersöka hur ny teknik kan hjälpa oss att leverera ännu bättre tjänster.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen

  • Erfarenhet av att arbeta med Java och Angular (TypeScript) de senaste två åren

  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

  • Det är meriterande om du har erfarenhet inom något av följande områden:

  • Agilametoder

  • Mjukvaruarkitektur

  • Testdriven utveckling

  • Jenkins, Docker, OpenShift

  • Continuous deployment

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så det framgår hur du har arbetat med de olika verktygen och programspråken.

Personliga egenskaper
Du bör ha ett stort intresse för programmering, ha en analytisk förmåga samt vara nyfiken och driven. Du ser nyttan i att förstå användarupplevelsen för att utveckla så bra tjänster som möjligt. Du behöver också vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta och kommunicera.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

Daniel Svan Gruppchef 010-56 373 86 daniel.svan@polisen.se Elin Melkersson HR-konsult elin.melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Norrköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare, It-avdelningen, E-tjänster

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4/5 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb