CGI

Testarkitekt, Treserva

Rekryterare
CGI
Plats
Göteborg, Västra Götaland, Sweden
Annonserat
den 23 april 2021
Stängs
den 19 juni 2021
Ref:
J0421-1925
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Treserva är ett modernt och framgångsrikt omsorgssystem för kommunal verksamhet i Sverige. Treserva stödjer individ- och familjeomsorg, äldreomsorg, funktionshinder/funktionsnedsättning, kommunal hälso- och sjukvård samt flyktingverksamhet.

Treserva har idag en tredjedel av landets kommuner som kunder och vi siktar på att växa!
Till vår växande familj Treserva söker vi nu Dig som är Testarkitekt med ordning i sinnet och agilitet i blodet! Är du en senior teknisk testare som drivs av att jobba i en föränderlig värld där du snabbt får sätta dig in i nya problem och teknologier? Hos oss hittar du en miljö att ständigt utvecklas och växa i.

Om tjänsten
Som Testarkitekt hos oss fungerar du som en Trusted Advisor gentemot våra utvecklare och vårt testteam. Att ta fram strategi och bygga in kvalitet i produkten kommer vara i fokus för dig. Du driver testarbetet och hjälper Release Manager att utreda riskerna och stöttar testarna i att hålla rätt fokus.

I rollen som Testarkitekt arbetar du ofta med den tydliga frågeställningen "Vilken strategi passar oss bäst, och "Hur och vad ska vi automatisera?". För att lyckas med detta behöver du ha både nuet och framtiden i sikte.

Test i ett agilt sammanhang innebär kontinuerlig förändring, mer fokus på självständiga team där rollerna försvinner mer och mer medan arbetsuppgifter är kvar. Här jobbar vi med utökat fokus på automatisering och att bygga in kvalitet i produkten. Hos oss får du vara med på en utmanande och spännande resa där vi allt mer går mot ett agilt arbetssätt med DevSecOps som en naturlig del.

Följande kan ingår i Testarkitektens ansvarsuppgifter:
• Sätta och driva vår teststrategi
• Uppdatera och implementera våra testprocesser
• Ansvara för all vår testautomation
• Bygga ut våra testramverk
• Utbilda och coacha teamen inom testautomation
• Implementera last och prestanda-tester
• Designa lösningar för specifika kundkrav
• Planera för acceptanstest utifrån olika kunder
• Ha ett nära samarbete med våra utvecklingsarkitekter och anpassa vår teststrategi vid förändringar inom vår arkitektur
• Planera test inför releaser
• Implementera och följa upp på KPI:er inom test
• Följa upp på RCA:er för att höja kvalitén
• Analysera trender för att säkerställa att vi prioriterar rätt områden
• Delta i kundmöten utifrån vår teststrategi
• Kommunicera med utvecklare, testare, ledning utifrån strategi, implementation och status
• Agera coach och mentor för våra testare

Vem är du?
Till den här rollen söker vi dig som idag arbetar som Testarkitekt och-/eller Testutvecklare, som gillar ordning och reda, och nu vill utvecklas vidare. Du vill vara stolt över produkten du och ditt team bygger, ditt intresse spänner därför över hela utvecklingsprocessen och ständig förbättring av denna.

Vi tror att du har en gedigen karriär bakom dig inom test- och kvalitetsarbete. Du har skaffat dig både strategisk och operativ förmåga att bygga upp och driva kvalitetssäkring framåt. För dig är det naturligt både att leda andra och att ta diskussioner på alla nivåer inom organisationen.

Hos oss kommer det att finnas stora möjligheter att både bidra, påverka, och bygga in kvalitet i samhällsnyttiga produkter. Vi tror att därför att den här rollen i passar dig som nyfiken, kommunikativ, noggrann, analytisk och har en teknisk förståelse. Då våra kunder finns inom offentlig sektor medan teamen är internationella så är både svenska och engelska ett krav och vi ser det som viktigt att du behärskar båda språken i tal och skrift.

Beträffande din tekniska bakgrund så behärskar du antagligen ett eller flera av de grundläggande programmeringsspråken (Java, C#) och har förståelse för/erfarenhet av exempelvis Selenium, SOAP/REST-baserade tjänster och verktygen SoapUI, ReadyAPI, Postman, eller motsvarande verktyg för API Testning. Har du inte det så kan det lösa sig ändå förutsatt att du har en nyfiken inställning och ser fram emot att få ta till dig av ny kunskap.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos CGI jobbar du på ett företag med kollektivavtal. Det garanterar goda arbetsvillkor och marknadens bästa pensions- och försäkringspaket. Utöver det har vi ett fint aktieköpsprogram där CGI matchar ditt aktieköp, krona för krona, vilket innebär att de flesta av oss är delägare i vårt bolag. Utöver ett generöst friskvårdsbidrag har vi har ett vinstdelningsprogram samt en mycket förmånlig lösning kring föräldralön, för dig som blir föräldraledig under din anställning hos oss. Vår generella inställning till Work life balance är ytterligare ett exempel på hur vi ständigt försöker utveckla vårt erbjudande så att du ska trivas så bra som möjligt hos oss på CGI.

Vill ju jobba tillsammans med oss? Kul! Vi ser fram emot att få höra ifrån dig! Detta är en heltidstjänst (40 tim/vecka) med placering i Stockholm eller Göteborg. Om det fortfarande finns något som du funderar på så är du välkommen att kontakta Niloofar Varayan på 0701710833.

Vi jobbar löpande med urval och intervjuer och tillsätter tjänsten så snart vi hitta rätt kandidat. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt! Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb