Riksdagsförvaltningen söker en enhetschef till it-avdelningen

7 dagar kvar

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 23 april 2021
Stängs
den 13 maj 2021
Ref:
1422-2020/21
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Enheten it-produktion är en av tre enheter inom it-avdelningen och ansvarar bland annat för teknisk infrastruktur, it-säkerhet och klientplattformar samt för drift och support av system i och kring kammaren samt ljud- och bildproduktion. Enheten består av tre sektioner med cirka 65 medarbetare inklusive förvaltningsledare och konsulter, där respektive sektionschef rapporterar till enhetschefen.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef för enheten it-produktion ansvarar du för att skapa och upprätthålla en stabil it-drift med hög kvalitet, tillgänglighet och säkerhet. Du är delaktig i strategiska teknikval tillsammans med övriga it-chefer och andra delar av förvaltningen.

Som enhetschef har du personal-, budget- och verksamhetsansvar och leder verksamheten genom dina sektionschefer. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i it-avdelningens ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom datateknik eller motsvarande flerårig arbetslivserfarenhet. Du har också arbetslivserfarenhet inom något av områdena it-drift och it-infrastruktur där det har ställts höga it-säkerhetskrav. Du har erfarenhet av ekonomisk planering, budgetering och deltagande i större projekt. Du kan kommunicera om teknik på både svenska och engelska. Det är viktigt att du har en god förmåga att prioritera och leda arbetet.

Vi söker dig som

 • har förmåga att skapa och bidra till ett gott samarbetsklimat där medarbetare kan växa och utvecklas
 • inom givna förutsättningar och ekonomiska ramar kan säkerställa att it-miljön är stabil, säker, modern och enkel att använda
 • har erfarenhet av arbete med it-säkerhet
 • har erfarenhet av arbete med system för hög tillgänglighet
 • har chefs- och/eller ledarerfarenhet inom it-området.

Som chef inom Riksdagsförvaltningen ska du ha överblick och kunna förstå helheten, agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv, stimulera medarbetare till delaktighet och utveckling samt sätta realistiska mål som kan nås inom givna ramar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera både inom enheten och med andra avdelningar och intressenter.

Riksdagsförvaltningen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket i detta fall ställer krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.

Vi erbjuder dig

I Riksdagsförvaltningen får du jobba med stimulerande, utvecklande och samhällsnyttiga arbetsuppgifter nära demokratins kärna. Här får du yrkesmässiga utmaningar och bra villkor kring semester, tjänstepension, föräldraledighet och kompetensutveckling. I riksdagens lokaler finns gym och träningslokal med olika träningspass varje dag. Vi strävar efter att våra medarbetare ska ha en bra balans mellan jobb och fritid. 

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid

Referensnummer: 1422-2020/21

Ansök senast den 12 maj 2021

Övrigt

Riksdagsförvaltningen har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber
sig alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband
med denna annons.

Kontakta oss 

 • Katrin Gramenius, avdelningschef, 08-786 67 25

Fackliga representanter

 • Helena Fridman Konstantinidou, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb