Projektledare till Must IHK

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 23 april 2021
Stängs
den 15 maj 2021
Ref:
23879
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

För att styra Sveriges försvar och bidra till bra politiska beslut krävs tillgång till information och ändamålsenliga och bra stödsystem. Kärnverksamheten stöds av en väl fungerande informationshantering och tekniska stödsystem för kommunikation och informationsspridning nationellt såväl som internationellt.

Vill du tillsammans med oss vara med och utveckla den verksamheten?

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vi söker en projektledare till en av sektionerna vid Informationshanteringskontoret. Vi söker dig som har ett stort intresse för både ledarskap och teknikutveckling.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina kunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Arbetsuppgifter
Som projektledare är du ansvarig för att leda projekt för utveckling eller förbättring av komponenter eller system. Projekten innehåller ofta flertalet teknik- och kompetensområden och omfattar lösningar för säker kommunikation och ledning inom Försvarsmakten, nationellt och internationellt samt mot olika samarbetspartners och organisationer. Arbetet innebär också att ta ansvar för systemintegration, dvs säkerställa att tekniska komponenter och lösningar fungerar tillsammans. Detta skapar en komplexitet som kräver balans mellan verksamhetsnytta, säkerhet och tekniska lösningar. Som projektledare kommer du att löpande planera, genomföra och följa upp projekt och verksamheter. I arbetet ingår också att genomföra förbättringsarbeten inom både verksamhet och teknik.

Du kommer att bli en viktig del av ett starkt team, för att uppnå en effektiv produkt- och tjänsteleverans som kan möta dagens och morgondagens krav inom informations- och IT-säkerhet. I Försvarsmaktens inriktning att öka den operativa förmågan i krigsförbanden och att säkerställa den samlade förmågan i totalförsvaret, krävs förmågan att kunna både tillvarata erfarenheter och att tänka nytt.

Arbetet innebär en hög grad av samordning där du arbetar med allt från kravfångst till leverans och uppföljning. Din framgång som projektledare baseras bland annat på både din förmåga att skapa goda relationer och att strukturera arbetet. Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma.

Personliga egenskaper
Som person är du lugn och metodisk och det är en självklarhet för dig att ta ansvar och att leda projekten med ett starkt engagemang och framåtanda. Du är initiativrik och lösningsorienterad.

Du är en god lyssnare och har förmågan att förmedla både visioner och beslut till dina medarbetare samt att du är övertygad om att god kvalité uppnås genom ett gott samarbete.

Variationen i arbetsuppgifterna kräver att du både är flexibel och prestigelös. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då arbetet kräver hög samarbetsförmåga och att du måste kunna uppnå stort förtroende både internt och externt. Våra medarbetare har olika utbildningsbakgrunder och vi strävar efter att ta tillvara den styrka som finns i mångfalden. Vi strävar också efter en bra balans mellan ditt professionella liv och det privata.

Kvalifikationer
Du som söker har relevant examen på akademisk nivå eller kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har en bred teknisk kunskap med en fördjupad kunskap och erfarenhet inom nätverk och infrastruktur. Du har flera års erfarenhet av liknande befattningar eller andra roller i ledande position. Din erfarenhet av ledning av komplexa IT-system utgör en viktig del av din profil.

Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är en förutsättning.

Meriterande
Erfarenhet av IT-projektledning är ett krav men vi ser gärna att du har bred kunskap och erfarenhet av olika delar i ett IT-systems livscykel samt av olika lednings- och verksamhetsmodeller. Erfarenhet av förvaltningsledning och portföljsstyrning är också meriterande. Har du dessutom erfarenhet av informations- och IT-säkerhet, livcykelplanering eller logistikprocesser är det ytterligare ett plus.

Har du erfarenhet av IT-projektledning i Försvarsmakten eller annan myndighet inom totalförsvaret är det mycket bra. Certifiering inom projektledning är också meriterande.

Övrigt
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat .

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Projektledare IHK" i ämnesraden.

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson, SEKO Lise-Lotte Larsson, OFR/S Maria Ekelund. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-15

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.